Waar we voor staan

Het bieden van warme duidelijkheid

Een tweede veilige (t)huis maken  hoef je niet alleen te doen. Opgroeien doen we met vallen en opstaan maar vooral doen wij dat samen (jij, jouw ouders en ons team). Samen geven wij je de kans om op te groeien in een klimaat waarbij jij al je (levens)kansen ten volle kan benutten. Wij bieden voldoende structuur en duidelijkheid. Je kan altijd bij ons terecht voor een individueel gesprek met vooral een luisterend oor. Wij verzorgen een evenwicht tussen studie en ontspanning en hebben oor naar jouw inbreng en ideeën.

Vriendschap voor het leven

Je krijgt de kans om samen met anderen een te gekke leefgroep uit te bouwen en vrienden voor het leven te maken, dit tijdens georganiseerde activiteiten, groepsgesprekken en op vrije momenten. Onder de coachende aanwezigheid van je begeleider leer je in een sfeer van wederzijds respect en vertrouwen rekening te houden met elkaar en conflicten op te lossen. Op die manier leer je verantwoordelijkheid op te nemen voor jezelf én voor de groep. Een ideale springblank naar je latere leven!

Ruimte voor talent

Door een breed aanbod aan activiteiten willen we je uitdagen. We willen je groei stimuleren door nieuwe kansen te creëren en aandacht te schenken aan je talenten. Je doet het met vallen en opstaan en wij, de begeleiders, staan naast je om mee op weg te gaan. Je krijgt de kans om je op eigen tempo te ontplooien.
Naast de activiteiten zijn we er ook om je te coachen in je leerproces. We helpen je schoolwerk te structureren en samen zoeken we naar de juiste studiemethode voor jou. We streven naar een individuele aanpak waarin we samen zoeken naar wat jij nodig hebt om te groeien.

Overdragen van waarden en normen

Samen leven gedurende 5 dagen per week, in je tweede (t)huis, zorgt ervoor dat wij verbonden zijn met elkaar. Respectvol met elkaar omgaan op een sociale en weloverwogen manier en met voor iedereen zeer duidelijke regels en een open zicht voor elkaars noden en verwachtingen. Gezamenlijke afspraken leven wij allemaal na. Via een volwassen dialoog staan wij uiteindelijk sterker in het leven.