Formules

Welkom! Jij bent een leerling van het lager onderwijs. Wij bieden je een aangename, huiselijke sfeer met een duidelijke dagstructuur. Je leert samenleven met leeftijdsgenoten en we zorgen voor een fijne tijd. We zorgen voor voldoende afwisseling tussen schoolwerk en sport/spelmomenten. Deze kunnen zowel binnen als buiten doorgaan.

Als je in de eerste graad zit, dan kom je in deze groep terecht. We bieden je een warme omgeving met veel structuur. Binnen deze structuur is er ruimte voor jou om zoveel mogelijk zelfstandig te leren zijn, deze stappen zetten we samen. Ook leren communiceren vinden we heel belangrijk. Jouw mening telt maar de manier waarop je deze uit nog meer. Samenleven = communiceren.


"Si Senior(ita)! Je bent aanbeland in de bredere groep van jongeren uit de 2de en 3de graad. Dit betekent dat je al enkele stapjes verder staat in het organiseren en managen van je dagdagelijkse bezigheden voor school en in je vrije tijd. En daar krijg je de nodige vrijheid maar ook verantwoordelijkheid voor. In de begeleide studies stroom je samen met leerlingen die een gelijkaardig parcours volgen. Een deskundige begeleider staat je daarin bij en ondersteunt jouw leerproces.
Buiten de studie val je terug op jouw leefgroep (2
de of 3de graad), met eigen activiteiten, chill -en sportmomenten. Hoe te gek die zullen zijn, hangt mee van jou af: inspraak, respect, vriendschap en fun werken altijd in twee richtingen. Go for it! 

Je hebt de derde graad goed afgewerkt en je wil nog net dat beetje extra door een 7de jaar te volgen? Welkom in onze kotformule in Maaseik, waar jij op een volwassen manier kan studeren. Het heeft alles van het kotleven, je hebt je eigen kamer, vrienden in de buurt, maakt je eigen planning en werkt op je tempo. Je zelfdiscipline en zelfverantwoordelijkheid kan jij hier verfijnen. Het voordeel is dat je zelf niet hoeft te koken want daar zorgen wij voor. Heb je vragen of problemen dan staan wij voor jou klaar. Als je ontspanning wilt dan mag je steeds deelnemen aan onze activiteiten of ontspannen in je eigen leefruimte.

De jongeren die een studeerrichting volgen vormen voor hun studiemomenten één groep. We studeren op vaste tijdstippen in een studieruimte die voorzien is van computers. De begeleider kijkt samen met je naar wat je kan, doet en presteert en stemt zijn begeleiding daarop af. We hebben oog voor je capaciteiten en specifieke vragen.