VEX Robotics: Bouw Samen aan de Toekomst!

Welkom bij ons VEX Robotics-programma! Als enthousiaste leerkrachten en leerlingen zijn we vastbesloten om deze en de volgende generatie te inspireren en te betrekken bij STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Onze missie? Het bevorderen van creativiteit, probleemoplossend vermogen en teamwork door middel van robotica.

Wat is VEX Robotics?

VEX Robotics is een boeiend platform dat educatieve robotica biedt voor iedereen. Het omvat robuuste robotkits en een gestructureerd onderwijssysteem voor studenten van verschillende leeftijden

 1. Doel: VEX Robotics streeft ernaar om begrip en enthousiasme voor techniek, programmeren en probleemoplossing te bevorderen. Dit gebeurt via praktische en samenwerkingsgerichte ervaringen.
 2. Toegankelijkheid: De oplossingen van VEX zijn geschikt voor zowel formeel als informeel onderwijs. Ze zijn betaalbaar, schaalbaar en voor iedereen beschikbaar.
 3. Meer dan techniek: Naast wetenschappelijke en technische principes stimuleert VEX ook creativiteit, teamwork, leiderschap en probleemoplossing binnen groepen.

Of je nu een beginnende robotbouwer bent of een doorgewinterde programmeur, VEX Robotics biedt een wereld van mogelijkheden om je vaardigheden te ontwikkelen en je passie voor technologie te verkennen

Waarom VEX Robotics?

VEX IQ in de eerste graad

 1. Leerlingen in Actie: Met VEX Robotics krijgen onze leerlingen de kans om hun handen uit de mouwen te steken en echte robots te bouwen. Ze leren niet alleen technische vaardigheden, maar ook samenwerking en leiderschap.

 2. Wereldwijde Gemeenschap: VEX Robotics verbindt ons met een wereldwijde gemeenschap van enthousiaste studenten, docenten en professionals. We delen kennis, vieren successen en inspireren elkaar.

 3. Ondersteuning van Sponsors en Partners: We zijn trots op onze samenwerking met geweldige sponsors en partners. Zij geloven in de kracht van STEM-onderwijs en ondersteunen ons bij het realiseren van onze missie.

VEX V5 in de tweede en derde graad

Wat doen we met VEX Robotics in Mosa-RT?

In onze scholengemeenschap omarmen we de opwindende wereld van VEX Robotics. Onze leerlingen duiken in de wereld van technologie, creativiteit en teamwork, terwijl ze echte robots bouwen en deelnemen aan spannende competities.

 1. Eerste Graad met VEX IQ: Onze jongste leerlingen bouwen met VEX IQ en nemen deel aan de georganiseerde competities. Van één robot zijn we gegroeid naar twee, met een team van 9 leerlingen dat goed scoorde in de nationale finale. Volgend schooljaar breiden we uit met 3 extra teams en 4 extra robots!

 2. Tweede en Derde Graad met VEX V5: Onze bovenbouw vertegenwoordigt onze scholengemeenschap op het nationale kampioenschap. Twee opeenvolgende jaren hebben onze teams de nationale finale gewonnen en zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten.

Doe mee met VEX Robotics!

Ben jij als leerling klaar om de wereld van robotica te verkennen? Schrijf je nu in voor ons VEX Robotics-programma en ontdek de opwindende mogelijkheden van STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics).

 1. Bouw Echte Robots: Leerlingen van alle leeftijden kunnen hun technische vaardigheden ontwikkelen door echte robots te bouwen en te programmeren.

 2. Competities en Uitdagingen: Doe mee aan spannende competities en test je creativiteit, teamwork en probleemoplossend vermogen.

 3. Word Onderdeel van een Gemeenschap: Sluit je aan bij een wereldwijde gemeenschap van enthousiaste studenten en docenten die gepassioneerd zijn over robotica.

Hoe kunt u helpen?

Wilt u als bedrijf deel uitmaken van ons VEX Robotics programma? Overweeg dan om sponsor te worden! Uw steun helpt ons:

 • Nieuwe VEX-teams op te zetten binnen onze school.
 • Lokale toernooien en evenementen te bezoeken en te organiseren.
 • De nodige apparatuur aan te kopen voor onze leerlingen.

U kan hier rechts een blanco sponsordossier downloaden, invullen en opsturen naar inge.segers@mosa-rt.be 

Sponsorformulier