Workshops

Ontdek de wereld van onderzoek! 🌍🔬

Ben jij nieuwsgierig en wil je de geheimen van de wetenschap ontrafelen? Dan zijn onze workshops voor toekomstige onderzoekers iets voor jou! Wij bieden een volledig pakket aan vaardigheden aan om jullie klaar te stomen om aan jullie eigen onderzoek te beginnen. Sta je al wat verder en beheers je al enkele vaardigheden, schrijf je dan enkel in voor de vaardigheden die je mist!

Word een echte onderzoeker en laat je nieuwsgierigheid de vrije loop! Onze workshops zijn geschikt voor kinderen van 8-14 jaar met nieuwsgierige geesten. Schrijf je vandaag nog in en begin je avontuur in de wereld van onderzoek. 🌟🔍

Alle sessies gaan door op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur en vinden plaats op campus Mosa-RT (The Box), Weertersteenweg 135 a, 3680 Maaseik.  

LED-matrix

Een lichtgevende waterval, fonkelende sterren of gewoon je naam in lichtjes op je kamer? Alles kan met onze LED-matrix workshop. We leren je tijdens deze workshop om een werkende en programmeerbare LED-muur te maken van 50 LEDs. Via designsoftware maken we een leuk ontwerp dat we zullen lasersnijden. Dit ontwerp maken we aantrekkelijk met een mooi kleurtje en werken we of met een LED-strip. Je leert tenslotte een arduino-nano te programmeren om zo je effecten tot leven te brengen! Wij bezorgen je diverse voorbeeldprogramma's maar je na deze workshop kan je ook je eigen simpele programma's schrijven dus the sky is the limit!

Wanneer?

  • 24/01/2024
  • 31/01/2024
  • 07/02/2024

Kostprijs: 35 euro


Gamecontroller / Muziekinstrument

Deze workshop mag je als gamer of liefhebber van muziek echt niet missen! gewijd aan het fascinerende concept van geleiding en dit gebruiken maken van je eigen gamecontroller of muziekinstrument! Tijdens deze sessie duiken we diep in de wereld van geleidende materialen en ontdekken we hoe ze kunnen worden gebruikt om interactieve en meeslepende controllers en instrumenten te creëren zoals een kiwi-drumstel of speel minecraft met bananen.

Wanneer?

  • 21/02/2024
  • 28/02/2024
  • 06/03/2024

Kostprijs: 30 euro


To infinity and beyond

Bereid je voor op een avontuurlijke reis door de ruimte terwijl we samen ontdekken, leren en de grenzen van onze creativiteit verleggen. Deze workshop biedt niet alleen wetenschappelijk onderzoek aan over een onbekend planeet met zijn inwoners, maar ook een kans om dichter dan ooit bij de ruimte te komen. Laten we samen de kosmos verkennen en raketten de lucht in schieten!

Wanneer?

  • 8/05/2024
  • 15/05/2024
  • 22/05/2024

Kostprijs: 30 euro


Inschrijven voor één of meerdere workshops!