Steamclub

 Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics

Doel & werking 

 

De STEAM-club begeleidt leerlingen voor diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden. Leerlingen ontwikkelen talenten door workshops, evenementen en wedstrijden, waarbij expertise wordt gedeeld tussen verschillende studierichtingen. Deze samenwerking vormt de kracht van de club. Wetenschapswedstrijden bieden leerlingen wereldwijd de kans om hun passie te tonen, vaardigheden te ontwikkelen en kennis te delen.

  • Steamcontest
    • De Steamclub organiseert een laagdrempelige wetenschapswedstrijd - Klik voor meer info op logo?

 

Kenmerken 

  • Vrijheid. Leerlingen kunnen zelf  kiezen met welke wedstrijd en welk onderwerp ze willen meedoen.
  • Deelname is vrijblijvend. De leerlingen zijn iedere middagpauze welkom in The Box om aan hun project te werken. Op woensdagnamiddag zijn er ook vrijblijvend activiteiten en workshops.
  • Iedereen is welkom. Alle leerlingen, ongeacht hun studierichting, zijn welkom want elk talent is een meerwaarde voor de projecten.

 

Het Steamclub initiatief kadert binnen het project van de STEM-academie, in opdracht van de Vlaamse Overheid.

 

 

 


Workshops

Onze workshops zijn geschikt voor kinderen van 8-14 jaar met nieuwsgierige geesten. Schrijf je vandaag nog in en begin je avontuur in de wereld van onderzoek. 🌟🔍

Alle sessies gaan telkens door op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur en vinden plaats op campus Mosa-RT (The Box), Weertersteenweg 135 a, 3680 Maaseik.  


Sponsors 2024