Een intelligent schoolgebouw verrijkt de lessen en koppelt theorie aan praktijk

De Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT zet haar traditie van vooruitstrevende onderwijsinnovatie voort met "The Box", een nieuw gebouw op de campus waarin innovatie, nieuwe leer- en werkvormen en technologische vernieuwing centraal staan. 

Met het innovatiecentrum wil Mosa-RT leerlingen, bedrijven en privépersonen kennis laten maken met nieuwe leervormen, innovatie, ondernemerschap en nieuwe technologieën. Het gebouw is gebouwd in vooruitstrevende  houtskelebouw waarin energie-efficiënte systemen en innovatieve gebouwbeheersystemen niet mogen ontbreken. Om deze innovatieve technieken en state-of-the-art technologie te gebruiken werkte Mosa-RT samen met partners Cronos Groep (via dochteronderneming Vectr.Consulting), Beckhoff Automation Belgium en Viessman. 

Deze samenwerking maakt het voor docenten mogelijk om leerlingen toegang te geven tot bepaalde informatie uit het gebouw, bepaalde informatie op te vragen om vervolgens te integreren in de les en kunnen leerlingen zelf hun eigen opstellingen connecteren met het gebouw om deze te laten reageren op de data van het gebouw. Hoofddoel is om onze leerlingen een boeiende leservaring te geven.

Steam Club & Steam Academy

Onze Steam Club is er voor enthousiaste leerlingen van 14 tot 18 jaar die een passie hebben voor wetenschap en techniek. Zij nemen deel aan wetenschappelijke en technologische wedstrijden er organiseren samen met een professor de Steam Academy. Wat is de Steam Academy? Workshops voor jongeren van 8 tot 14 jaar die interesse hebben in wetenschappen en techniek. De workshops kunnen gaan van een escaperoom tot het bouwen van een gamecontroler. Kortom voor elk wat wils. De meeste van onze activiteiten gaan door in The Box.

Wil je meer informatie over de Steam Academy of Steam Club? Klik hieronder op de afbeelding.

 

Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86

 

                         

Comments