Een intelligent schoolgebouw verrijkt de lessen en koppelt theorie aan praktijk

De Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT zet haar traditie van vooruitstrevende onderwijsinnovatie voort met "The Box", een nieuw gebouw op de campus waarin innovatie, nieuwe leer- en werkvormen en technologische vernieuwing centraal staan. 

Met het innovatiecentrum wil Mosa-RT leerlingen, bedrijven en privépersonen kennis laten maken met nieuwe leervormen, innovatie, ondernemerschap en nieuwe technologieën. Het gebouw is gebouwd in vooruitstrevende  houtskeletbouw waarin energie-efficiënte systemen en innovatieve gebouwbeheersystemen niet mogen ontbreken. Om deze innovatieve technieken en state-of-the-art technologie te gebruiken werkte Mosa-RT samen met partners Cronos Groep (via dochteronderneming Vectr.Consulting), Beckhoff Automation Belgium en Viessman. 

Deze samenwerking maakt het voor docenten mogelijk om leerlingen toegang te geven tot bepaalde informatie uit het gebouw, bepaalde informatie op te vragen om vervolgens te integreren in de les en kunnen leerlingen zelf hun eigen opstellingen connecteren met het gebouw om deze te laten reageren op de data van het gebouw. Hoofddoel is om onze leerlingen een boeiende leservaring te geven.

Steam Club & Steam Academy

Passie voor wetenschappen en techniek aanwakkeren bij leerlingen! Dat is het doel van de Steam Club.

We doen dit o.a. door een aantal enthousiaste leerlingen deel te laten nemen aan wetenschappelijke en technologische wedstrijden wereldwijd! Alle leerlingen kiezen er zelf voor om lid te worden van de "Steam Club", zij dienen dus de nodige passie te hebben om zich hiervoor te engageren. Dit alles onder begeleiding van gemotiveerde wetenschaps- en/of technische leerkrachten met onder andere mijnheer Hungenaert!

Maar er is meer... de leden van de Steam Club en hun begeleiders organiseren ook een aantal leuke workshops voor jongeren van  8 tot 14 jaar.  Alle workshops gaan door op woensdagnamiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur en  vinden plaats op de campus Mosa-RT, Weertersteenweg 135A, 3680 Maaseik. Voor meer vragen over deze workshops kan je terecht bij Gunther Moonen - 089 56 30 59- gunthermoonen [at] mosa-rt [dot] be 

 

Het Steam Club initiatief kadert binnen het project van de STEM-academie, in opdracht van de Vlaamse Overheid.

 

Wil je meer informatie over de Steam Academy of Steam Club? Klik hieronder op de afbeelding.

 

Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86