Mee met de nieuwe maak - editie Maasland

Ben jij mee met de nieuwe maak?

Stoomkracht, elektrische aandrijving, automatisering: 250 jaar en drie industriële revoluties in een notendop. Maar ben je ook mee wanneer het gaat over 3D-printing, digital twins, artificial intelligence en virtual reality? Deze termen behoren tot Industrie 4.0, de onvermijdelijke samensmelting van industrie en digitalisering. Zonder het goed en wel te beseffen, staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk.

Als Limburgs maakbedrijf wil je deze hoogtechnologische trein uiteraard niet missen! Daarom trekken POM Limburg en haar partners naar 5 Limburgse regio’s, waar ze telkens 5 dagen op 5 verschillende locaties vertoeven. Daarbij bespreken we 5 onderwerpen en presenteren 5 Limburgse bedrijven hoe zij reeds de vruchten plukken van Industrie 4.0. Tijdens inspiratiesessies nemen experts ter zake het woord. Op het aansluitende netwerkmoment kunt u ervaringen uitwisselen met andere maakbedrijven. Geïnspireerd? U kan er ook meteen contacten leggen met overheidsorganisaties en kennisinstellingen. Zij bieden u de mogelijkheid om meteen de eerste stappen te zetten. Op die manier bundelen industrie, onderwijs en overheid de krachten om samen de transitie naar Industrie 4.0 

DINSDAG 26 NOVEMBER - MENSGERICHTE AUTOMATISERING

WAAR?                Scholengemeenschap Mosa-RT/Mosa-IC, Weertersteenweg 135a, 3680 Maaseik
WANNEER?         Dinsdag 26 november, 17:15 – 21 uur

PROGRAMMA

17:15 uur     Ontvangst en aanmelding. Gelieve tijdig aanwezig te zijn.

17:30 uur     POM Limburg als versneller van de transitie naar Industrie 4.0 – door dhr. Eric Pass, speerpuntmanager maakeconomie POM Limburg

Korte uitleg over activiteiten van POM Limburg en werking van het Platform Maak Limburg, inclusief toelichting over het event. 

17:45 uur     Samenwerking mens en robot – door dhr. Karel Kellens, Professor KU Leuven, technologiecluster campus Diepenbeek

ACRO staat voor Automation, Computer Vision en Robotics. Deze sessie gaat dieper in op de nieuwe ontwikkelingen omtrent het gebruik van robots en cobots (collaboratieve robots) in samenwerking met operatoren. Concrete onderzoeksprojecten worden toegelicht, dewelke momenteel lopende zijn in het ACRO-technologiecentrum op het Wetenschapspark te Diepenbeek.  

18:15 uur     Automatisering van administratieve taken – door dhr. Thomas van Turnhout en dhr. Koen van Eijk, Oakwood/Automagica

Heel wat administratieve taken zijn erg repetitief, foutgevoelig of weinig boeiend voor medewerkers. Dit Lommels bedrijf maakt gebruik van slimme software om dergelijke bedrijfsprocessen te automatisering. Aan de hand van concrete cases zullen er voorbeelden worden gegeven over hoe nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence en Robotic Process Automation succesvol worden ingezet voor praktische problemen bij verschillende bedrijven in België. 

18:45 uur     The future of education – door dhr. Ruud Dullens, directeur Blue Tea

Toelichting over de mogelijkheden die virtuele simulaties, virtual reality en serious gaming bieden om gecompliceerde opleidingsmaterie toegankelijk te maken en dit bovendien nog eens veilig en kostenbesparend. 

19:15 uur     De school van morgen – door dhr. Erik Peeten, algemeen coördinerend directeur Mosa-IC

 Het innovatiecentrum op campus Mosa-RT biedt een ruimte waar leerlingen innovatie beleven en waar samenwerking met partners een win-winsituatie creëert. Binnen dit nieuwe concept gaan leerlingen, leerkrachten en mensen uit het werkveld samen op zoek naar vernieuwende technieken in een wereld die aan een hoog tempo evolueert. Hoe integreert Mosa-RT deze nieuwe technieken? Welke competenties worden er aangeleerd aan de werknemers van morgen? Welke middelen hebben scholen ter beschikking? Hoe kunnen bedrijven en scholen vernieuwend samenwerken?  

19:45 uur     Netwerkmoment met een hapje en een drankje

Print-vriendelijke versiePDF versie

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65