Beste leerling

Over een paar maanden ga je van de basisschool naar de eerste graad van het secundair onderwijs: een grote verandering, maar zorgen hoef je je niet te maken!

In de eerstegraadsschool zul je een keuze moeten maken uit een aantal pakketten. We presenteren je hier alle studiemogelijkheden van de eerste graad van de scholengemeenschap Mosa-RT. Je vindt zeker iets dat helemaal bij je past. 

Wat moet je kiezen? Zet je je tanden graag in een wiskundig vraagstuk of een Latijse tekst, ben je liever bezig met moderne vreemde talen of ga je graag praktisch aan de slag? Dat kan bij ons allemaal, want we hebben zowel talentenpakketten in de A-stroom als in de B-Stroom. En we zijn natuurlijk ook een school die aandacht besteedt aan STEM.

Neem je tijd, bekijk de voorgestelde keuzemogelijkheden die je bij ons kan volgen. Je zal zeker de juiste keuze maken en wij verwachten je op 1 september!

 

Kiezen voor de A-stroom of de B-stroom?

In de eerste graad maak je in de eerste plaats een keuze voor de A-stroom of de B-stroom.

De meeste leerlingen gaan naar de A-stroom. Wie in de basisschool moeite heeft met de leerstof, vindt in de B-stroom meer persoonlijke begeleiding en kleinere klasgroepen. Nieuwe leerstof wordt wat trager onderwezen en praktische aanleg is belangrijk. Je leert hier immers veeleer al doende en niet hoofdzakelijk uit boeken.

Na de A-stroom heb je in de tweede graad ruime mogelijkheden om een studierichting te kiezen. In de B-stroom ligt dat anders: die leerlingen kiezen daarna voor een praktische opleiding.

Extra informatie voor leerlingen uit het Nederlandse basisonderwijs i.v.m. adviezen klik hier

Talentenpakketten en basisopties: wat zijn dat?

In het eerste jaar...

... krijgt elke leerling dezelfde vakken in de gemeenschappelijke vorming, goed voor 28 lesuren per week. In de 4 uren die overblijven, maak je een keuze uit de vijf talentenpakketten die wij aanbieden: Latijn en cultuur, Maatschappij en welzijn, STEM, Sport en Creatief met taal. In de B-stroom kies je uit Maatschappij en Welzijn en STEM. 

In het tweede jaar...

... krijgt de leerling nog 26 uur gemeenschappelijke vorming en moet er al voor 6 lesuren gekozen worden. Dat noemen we de basisopties van het tweede jaar. In de B-stroom telt het gemeenschappelijke pakket 21 uur en kies je voor 11 uur uit twee basisopties: Maatschappij en welzijn of STEM. Die baisopties geven de leerling de kans om zijn eigen mogelijkheden en interesses af te tasten: dit levert belangrijke informatie op voor de keuze naar de tweede graad.

Studieaanbod Eerste Graad

Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86

 

                         

Comments