Duaal Leren

Duaal leren, wat is het?

Duaal Leren is een traject in het secundair onderwijs waarin algemene vorming, beroepsgerichte vorming en werkervaring één geheel vormen. Je verwerft de vaardigheden die nodig zijn om een kwalificatie te behalen zowel op de werkvloer als op school. Concreet volg je deze opleiding 2 dagen op school en 3 dagen leer je op de werkvloer. De opleiding focust zich op leerlingen die arbeidsbereid én arbeidsrijp zijn. Leren door te doen staat hierbij centraal. Ook ontwikkel je vaardigheden die later goed van pas komen: gepast communiceren op de werkvloer, feedback vragen, met deadlines werken, werkervaring op doen, … Kortom, wanneer je afstudeert ben je helemaal klaar voor de arbeidsmarkt.

 

Wil je graag meer inlichtingen over Duaal Leren

Weertersteenweg 135a, 3680 Maaseik
Tel. 089 56 81 86 (secretariaat)

duaal [at] mosa-rt [dot] be

Aanbod 2de graad

0

Keukenmedewerker 2de graad

Waarom kies je voor deze studierichting?

In deze opleiding leer je helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken en ingredienten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken. Ook leer je verwerkte producten opslaan en de keuken schoonmaken om zo een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

Machinaal houtbewerker 2de graad

Waarom kies je voor deze studierichting?

In deze opleiding leer je je eigen werkzaamheden voorbereiden en de grondstoffen verwerken, houtbewerkingsmachines in- en omstellen en werkstukken bewerken. Zo maak je aan de hand van een werkopdracht onderdelen voor schrijnwerkelementen, meubelen, interieurelementen, decors en
standen, ... in hout en plaatmateriaal.

Aanbod 3de graad

1

Lassen-constructie duaal 3de graad

Waarom kies je voor deze studierichting?

In deze opleiding leer je hoeknaad-, plaat- en pijpverbindingen lassen. Hiervoor gebruik je het halfautomaat- en TIG-lasproces in alle posities om zo een lasverbinding in constructiestaal, aluminium en roestvast staal te lassen die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving, het lasplan en constructietekeningen. Je kan in deze opleiding je beroepskwalificatie van constructielasser en pijplasser behalen.

Ruwbouw duaal 3de graad

Waarom kies je voor deze studierichting?

In deze opleiding leer je werken met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. Je organiseert je werkplek veilig en ordelijk en je leert in teamverband werken. Je leert werken op hoogte en je gebruikt de juiste machines en gereedschappen. Je voert grondwerken en funderingen uit. Je staat in voor de metselwerken en renovatiewerken.

Kapper - stylist duaal specialisatiejaar

Waarom kies je voor deze studierichting?

In deze opleiding leer je actuele trends en nieuwe technieken te herkennen en deze om te zetten naar de praktijk . Hierbij houd je rekening met de wensen en de persoonlijkheid van de klant en met het esthetisch, hygiënisch en organisatieoogpunt. Ook kan je rendabel functioneren binnen een kapsalon. Je kan deze opleiding enkel volgen wanneer je een vooropleiding hebt gehad binnen hetzelfde studiegebied.

Inschrijvingen (schooljaar 2020-2021)

Mogelijk gedurende het hele schooljaar.

Gunther Reijnaers 
gunther [dot] reijnaers [at] mosa-rt [dot] be  


We zijn via mail bereikbaar voor vragen, info of het maken van een (voorlopige) afspraak.

Print-vriendelijke versiePDF versie

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                +32 89 70 25 43
Maaseik               +32 89 56 32 32
Neeroeteren         +32 89 86 46 65

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86

 

                         

Comments