Duaal Leren

Duaal leren, wat is het?

Duaal Leren is een traject in het secundair onderwijs waarin algemene vorming, beroepsgerichte vorming en werkervaring één geheel vormen. Je verwerft de vaardigheden die nodig zijn om een kwalificatie te behalen zowel op de werkvloer als op school. Concreet volg je deze opleiding 2 dagen op school en 3 dagen leer je op de werkvloer. De opleiding focust zich op leerlingen die arbeidsbereid én arbeidsrijp zijn. Leren door te doen staat hierbij centraal. Ook ontwikkel je vaardigheden die later goed van pas komen: gepast communiceren op de werkvloer, feedback vragen, met deadlines werken, werkervaring op doen, … Kortom, wanneer je afstudeert ben je helemaal klaar voor de arbeidsmarkt.

 

Wil je graag meer inlichtingen over Duaal Leren

Weertersteenweg 135a, 3680 Maaseik
Tel. 089 56 81 86 (secretariaat)

duaal [at] mosa-rt [dot] be

Lassen-constructie duaal

Waarom kies je voor deze studierichting?

In deze opleiding leer je hoeknaad-, plaat- en pijpverbindingen lassen. Hiervoor gebruik je het halfautomaat- en TIG-lasproces in alle posities om zo een lasverbinding in constructiestaal, aluminium en roestvast staal te lassen die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving, het lasplan en constructietekeningen. Je kan in deze opleiding je beroepskwalificatie van constructielasser en pijplasser behalen.

Ruwbouw duaal

Waarom kies je voor deze studierichting?

In deze opleiding leer je werken met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. Je organiseert je werkplek veilig en ordelijk en je leert in teamverband werken. Je leert werken op hoogte en je gebruikt de juiste machines en gereedschappen. Je voert grondwerken en funderingen uit. Je staat in voor de metselwerken en renovatiewerken.

Kapper - stylist duaal

Waarom kies je voor deze studierichting?

In deze opleiding leer je actuele trends en nieuwe technieken te herkennen en deze om te zetten naar de praktijk . Hierbij houd je rekening met de wensen en de persoonlijkheid van de klant en met het esthetisch, hygiënisch en organisatieoogpunt. Ook kan je rendabel functioneren binnen een kapsalon. Je kan deze opleiding enkel volgen wanneer je een vooropleiding hebt gehad binnen hetzelfde studiegebied.

Inschrijvingen (schooljaar 2020-2021)

Mogelijk gedurende het hele schooljaar.

Gunther Reijnaers 
gunther [dot] reijnaers [at] mosa-rt [dot] be  


We zijn via mail bereikbaar voor vragen, info of het maken van een (voorlopige) afspraak.

Print-vriendelijke versiePDF versie

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                +32 89 70 25 43
Maaseik               +32 89 56 32 32
Neeroeteren         +32 89 86 46 65

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86

 

                         

Comments