SG MOSA-RT

WAAR STAAN WE VOOR EN WAAR GAAN WE VOOR?

Kiezen voor Mosa-RT is kiezen voor een toffe school waar jij op de eerste plaats komt. Het is ook kiezen voor een sterke opleiding waar een groep enthousiaste leerkrachten en medewerkers je elke dag aanmoedigt en helpt om het beste uit jezelf te halen.

Wie zijn wij?

In onze katholieke school is iedereen welkom. Wij vinden het belangrijk dat je respect opbrengt voor je medeleerlingen en elkaar probeert te helpen. Zo gaan de leraren ook met jou om. Het leven op school is veel prettiger als je beleefd bent, afspraken nakomt en rekening houdt met anderen. Zo maken we samen een warme school vanuit een christelijke inspiratie.

Een brede eerste graad en daarna een campus met 4 belangstellingsgebieden

In het secundair onderwijs moet je een paar keer een studiekeuze maken. Misschien is dat niet zo gemakkelijk voor je. Daarom ga je in onze scholengemeenschap eerst naar een eerstegraadsschool waar je kan uitproberen wat je leuk vindt en wat jou goed ligt. De leerkrachten helpen je bij deze ontdekkingstocht naar je talenten. We hebben drie vestigingen van die eerstegraadsschool (in Maaseik, Neeroeteren en Kinrooi); er is altijd een school bij jou in de buurt. En woon je ietsje verder, dan kan je in ons internaat terecht.

Na de eerste twee jaar (de eerste graad) stap je over naar de campus in Maaseik. Daar kies je iets wat helemaal bij jou past. Je weet dan immers wat je graag doet en wat je goed kan en dat verhoogt je motivatie. De studierichtingen op de campus zijn verdeeld in 4 belangstellingsgebieden: Economie & maatschappij, Taal & cultuur, Welzijn & maatschappij en Wetenschappen & techniek. Je treft er dus leerlingen die dezelfde interesse hebben. Daarnaast kan je deeltijds onderwijs volgen in ons Centrum voor Leren en Werken. Iedereen heeft andere talenten en leert op een andere manier. Sommige leerlingen zullen verder studeren aan de hogeschool of universiteit, anderen zullen na de secundaire school werk zoeken; voor iedereen hebben wij een passende opleiding.

Kwaliteit, daar gaan we voor!

Iedereen komt bij ons binnen door dezelfde schoolpoort. Bij ons leren en leven alle leerlingen met elkaar, net zoals dat buiten de schoolmuren ook gebeurt. Dat gaat echter niet altijd vanzelf, want daarin moet je groeien. Alle medewerkers en de leerlingbegeleiders staan klaar om je daarbij te helpen.

Wij dagen alle leerlingen én onszelf uit: dat gaat over vakinhoud, maar ook over de manier waarop je de leerstof kan toepassen en hoe je daarover communiceert met elkaar. Het ruime studieaanbod in onze belangstellingsgebieden is een echte troef: in de kleine en grote projecten die leerlingen samen uitwerken komen al die uitdagingen bij elkaar. Daarom moderniseren we voortdurend onze vakinhouden en de uitrusting in de klassen om kwaliteitsonderwijs aan te bieden.

Onze school staat met twee voeten in de realiteit

Onze school staat niet alleen in de wereld. We werken al jaren samen met bedrijven, de zorg- en cultuursector, de basisscholen en het hoger onderwijs. Dit heeft maar één doel: jou beter voorbereiden op je toekomst. Dat we daarin slagen, blijkt telkens weer: we zijn trots dat onze oud-leerlingen goede resultaten halen in het hoger onderwijs en gemakkelijk werk vinden binnen hun sector. 

Print-vriendelijke versiePDF versie

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65