Goede start van 2020 voor onze Steam-club

Met een selectie voor Asgard X en de Solar Olympics kan 2020 niet meer stuk voor onze Steam-club!
En dat de finale van de Drone Cup Final op onze school wordt georganiseerd is de kers op de taart.

Asgard X

Onze leerlingen van de Steam-club hebben maar liefst 7 projecten ingediend voor Asgard X, het ruimteproject ism het Planetarium in Brussel en Space Pole in Ukkel.
Als er een project geselecteerd wordt dan mag een team van 6 leerlingen drie dagen naar Brussel. Hun experiment wordt dan met een weerballon naar 30 km hoogte gebracht.
Duimen maar!

 

Science is wonderful

De Europese Commissie organiseert samen met het Europees Parlement de “Science is Wonder-ful!-Europese Nacht van de Onderzoekers”: dé ideale startactiviteit voor onze Steam-club. Op 26 september gaan we met z'n allen richting Brussel. 

Het evenement zal de belangstelling voor en de nieuwsgierigheid naar onderzoek en wetenschap stimuleren via allerlei leuke activiteiten en er zal ook gelegenheid zijn  voor onze leerlingen om direct met onderzoekers en wetenschappers te communiceren.

Euregional Technology Award 2019

Onze Steam-club doet mee met de Euregional Technology Award: een wedstrijd in de Euregio waarbij leerlingen uitgedaagd worden om een oplossing te bedenken voor een hedendaags probleem. De focus dit jaar ligt op duurzaamheid. Tijdens een brainstormsessie zijn heel wat bruikbare ideeën naar boven gekomen. Deze gaan de leerlingen verder uitwerken en hopelijk worden we geselecteerd om op 5 april naar Kerkrade te gaan. 
We houden jullie op de hoogte!

 

Asgard IX: goed nieuws!

Onze Steam-club heeft goed nieuws gekregen! Maar liefst twee projecten zijn geselecteerd om naar de ruimte te sturen.
The last breath: de leerlingen gaan onderzoeken of waterpest, algen en cyanobacteriën evenveel zuurstof produceren op aarde als op Mars.
Killer-aspects: tijdens dit project onderzoeken de leerlingen welke factor het meest dodelijk is voor waterbeertjes (UV -straling, licht, temperatuur, druk)

Van 24 tot 26 april mogen de twee teams drie dagen naar Brussel!

 

Prize Container Solar Challenge

Project 2 van de Solar Challenge!

Solar Challenge Solar Cooker

De Steam-club is erin geslaagd om met hun ideeën 2 plaatsen te verzekeren in de finale van de Solar olympics. Voor deze wedstrijd moesten ze een gadget of auto op zonnepanelen bedenken en theoretisch uitwerken. Uit alle inzendingen zouden 20 gadgets worden gekozen waaronder dus 2 van de Steam-club. De leerlingen kunnen nu hun project uitwerken en krijgen hiervoor 1 zonnepaneel, 1 batterij en €100. De gekozen projecten zijn “Solar barbecue” en “Prize container”. Voor meer info of uitleg over de projecten zijn jullie altijd welkom als we aan het werken zijn in het Stem-lokaal B0.17.

Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is niet onopgemerkt voorbij gegaan voor onze Steamers!

Met een gemotiveerde groep leerlingen zijn we naar Diepenbeek vertrokken en hebben we interessante workshops gevolgd.  Het was een dag vol spanning en plezier!

Nieuws van de Steam-club!

Onze leerlingen van de Steam-club zijn maar liefst met twee projecten geselecteerd op mee te doen met de Solar Olympics: een wedstrijd waarbij ze een gadget moeten ontwerpen op zonne-energie! De barbecue en de afvalemmer op zonne-energie vielen bij de jury in de smaak. Nu is het aan de leerlingen om hun project daadwerkelijk te maken. Hiervoor krijgen ze van het Punch Powertrain Solar Team een zonnepaneel, een batterij en een bedrag van 100 euro.

Eerste vergadering Steam-club!

<p>Figuur 1: Leden van de Steam-club 2018-2019</p>

De eerste Steam-club is een feit. Met 23 leden van verschillende jaren en richtingen hebben we een veelbelovende groep samen kunnen stellen.

DOEL
Met deze groep enthousiaste leerlingen gaan we wereldwijd aan verschillende wetenschappelijke en technologische wedstrijden mee doen. Hopelijk slagen ze erin om ook enkele prijzen weg te kapen met baanbrekende ideeën.

Op de foto zie je de leden van de Steam-club schooljaar 2018-2019

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86

 

                         

Comments