Techniek-wetenschappen op stage

De leerlingen van 6 techniek-wetenschappen (belangstellingsgebied Wetenschappen en techniek) doorliepen een stage van 2 weken in het kader van hun geïntegreerde proef. Daar maakten ze kennis met de echte bedrijfswereld en wetenschappelijk onderzoek aan een hogeschool. Zowel de leerlingen als de bedrijven zijn er zeer enthousiast over. De leerlingen leveren een bijdrage aan het ontwikkelen van een nieuwe analysemethode of een snellere methode die gebruikt kan worden tijdens productiecontroles.  Op UCLL heeft één van onze leerlingen suiker uit chocolade-afval geëxtraheerd waarvan vervolgens kunststoffen worden gemaakt. Met heel wat praktische labo-ervaring hebben de leerlingen van 6 techniek-wetenschappen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de bedrijven en hogescholen waar we al een aantal jaren mee samenwerken. Een echte win-win situatie dus! 

Campus Olé

Beste oud-leerling van campus Mosa-RT (Harlindis en Relindis) in Maaseik (afstudeerjaren 2014-2015, 2015-2016 en 2016-2017)

Je bent nu één, twee of drie jaren bij ons weg, en we hopen dat je nog steeds een beetje emotioneel wordt wanneer je terugdenkt aan die mooie tijd op de middelbare school in Maaseik. We hopen ook dat je sindsdien een mooi parcours hebt afgelegd in het hoger onderwijs of op de arbeidsmarkt. We willen jou graag de kans geven om je oud-klas- en jaargenoten terug te zien op een reünie die wij organiseren op vrijdagavond 23 februari 2018. Deze avond staat niet alleen in het teken van de nostalgie, we willen jullie ook vragen om een rol te spelen voor onze huidige lichting zesdejaars. Zij staan immers op het punt om een studiekeuze te maken voor het hoger onderwijs, en ze geven daarbij aan dat ze graag de ervaringen van hun voorgangers zouden leren kennen.

Het verloop van de avond is als volgt:
19.30 u.: ontvangst en praktische info
20.00 u. - 21.00 u.: tafelgesprekken met onze huidige zesdejaars

Ondernemer voor de klas

Op woensdag 7 februari 2018 vindt een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats op onze campus, dit is hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Campuscrack op vrijdag 2 maart 2018

Schrijf je in met een team van max. 5 personen door een mailtje te sturen naar campuscrack [at] hotmail [dot] com.
Inschrijvingsgeld: 10 euro per team!

Solliciteren kan je leren

De leerlingen van 6 handel en 6 secretariaat-talen kregen een sollicitatietraining van Kitty Joosten en Mark Leeuw, recruiters bij Profcore. CV en motivatiebrief werden in de lessen Nederlands voorbereid en toegelicht tijdens een voorstelronde. Nuttige tips bij het opstellen van een cv een LinkedIn profiel kregen ze via website tools zoals Do you Buzz, Resume en Visualize.

In de eerste interactieve ronde moesten de leerlingen zichzelf te googelen als bewustwording van de invloed van sociale media. Daarna maakten ze een LinkedIn-profiel aan om hun zakelijk netwerk open te trekken.  Een aantal stellingen over gepaste houding en voorkomen werden uitvoerig besproken en door de leerlingen beoordeeld.  Als afsluiter leerden de leerlingen zichzelf, hun competenties en toekomstvisie te verwoorden in een elevator pitch. Voor de leerlingen van de leertrajecten Theoretisch-Technisch en Technisch-Praktisch volgen nog sollicitatietrainingen, ook in het kader van de Jobmarkt van Mosa-IC.

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

     

Comments