Start van 2020 voor het internaat

Maandag 6 januari niets dan beste wensen en goede voornemens rond knisperende vuurkorven, een heerlijk nieuwjaarsbroodje van de grill met later op avond de keuze tussen gratis zwemmen, bowlen of gezellig samen naar een filmpje kijken.

In short: “ViMK 2020, cleared for take-off!” 

De Sint op bezoek in het internaat

Vooraleer de stoomboot naar Spanje vertrok meerde hij even aan op de mistige oevers van de Maas. Een verrassingsbezoekje aan de brave kindertjes van het internaat mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken. De Goedheiligman werd vrolijk ontvangen door de (b)engeletjes van de eerste graad, bezocht goedgemijterd die van de tweede en kreeg met een beetje hulp van begeleider Franky zelfs die van de derde graad zo ver om hun schoentje te zetten. Gezelligheid troef!

Respect - Graffiti

Onder het motto Respect is een werkwoord hadden de internen van de tweede graad de eer en het genoegen om graffiti-kunstenaar Nash te ontmoeten. Ze mochten zelf aan de slag om een creatieve invulling te geven aan het begrip 'respect'.  Het proces en de resultaten zijn te bewonderen in het foto-album van het internaat.

https://www.mosa-rt.be/internaat/foto-archief

Goede doelenactie Internaat

Geen betere dag dan Werelddierendag om de kick-off te geven voor de Goede Doelenactie van de tweede graad. Werkgroep Dino (Jesse, Joris, Thijs, Lars, Seven en Toon) zijn de komende twee weken te vinden op de speelplaats en in de leraarskamer om hun eigenhandig gefabriceerde Vegan chocoladereep aan de man / vrouw te brengen. Van elke verkochte reep gaat er één euro naar het goede doel: Dieren in Nood Ophoven. Leuk detail: Joris, patissier in spe, heeft deze reep zelf bedacht én gemaakt!

 

Ijs op het internaat

Als liefde door de maag gaat, dan spetterde het gisteren van het vieruurtje af: 20 liter artisanaal ijs waarvan 40 % pure passie- en mangovrucht verrijkt met natuurlijke suikers. Geschonken door Broekmans patisserie, ouders van Joris en Martijn, wiens zaak nog maar pas in de kijker stond op SBS6. En het heeft gesmaakt!

Gotcha in het internaat

De jongeren van het internaat hebben Gotcha gespeeld. Een leuk, tactisch en erg spannend spel. De winnaar kreeg een doodgewoon doodleuk prijsje laughing

Start schooljaar internaat

Een plaats voor ieder en ieder op zijn plaats. 
Het eerste overleg is gestart met een rondetafelgesprek. De tweede graad zoekt vertegenwoordigers.

Ramadan@VIMK

Van 6 mei tot 4 juni was het voor deze jonge heren lonkend uitkijken naar de zonsondergang. Respect en prettige Suikerfeesten, oftewel 'Eid Mubarak'!

Topprestatie Jeffrey van het internaat!

De eerste plaats voor de Vlaamse Houtproef 2019 voor de afdeling Buso ging naar....... Jeffrey Kauwenberg
Topprestatie Jeffrey! Het hele internaat en de begleiders zijn trots op jou!

Verkiezingen

Was het de strategische stem van Thijs of was het de logica van de gelijkgestemde programma's die maakte dat, onders de overwinning van Joris met 9 tegen 6 stemmen, beide partijen het op een akkoordje wierpen om hun krachten te bundelen tot de allereerste TEAM EGVI (Eerste Graad Vertegenwoordiging Internaat)? We vermoeden beide.

Proficiat en veel succes!

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65