Schaakmat voor onze internen!

Organisatie, plannin, strategie, variatie, adaptatie én time-management in één beweging. Dit kon wel eens over scho... euh, schaak gaan natuurlijk!

Escape Room voor onze internen!

Enkele first-graders konden vandaag ontsnappen uit de werkplek van een gestoorde leerkracht!
Met het oplossen van moeilijke raadsels, ontcijferen van codetaal en speuren naar sleutels vonden ze de gsm met bewijzen tegen de leerkracht, alsook de sleutel om te ontsnappen! 

Een goede start van het nieuwe jaar voor onze internen

Onze internen zijn goed gestart in het nieuwe jaar! Het was niet alleen een fijn weerzien met elkaar en de opvoeders maar ze hebben het nieuwe jaar ook aan de gang getrapt met een bezoekje aan de Mc Donald's én de Euroscoop!

Terug in de tijd

Onze First Graders van het internaat hebben een verrassingsbezoek gebracht aan de slaapzaal van het 'oude' internaat in Maaseik. Even terug in de tijd!

Kaartavond Internen

Kansberekening, strategie, psychologie, timing, afleiding, bluffen en vooral veel spelplezier
oftewel: poker! Maar dan wel niet voor echt geld! 

Regionale Happening Internen

Vandaag overhandigden meer dan 500 internen een cheque ter waarde van 8 120 euro aan de organisatie 'Een hart voor Limburg', zij zetten zich in om de levenskwaliteit in Limburg te verbeteren.
De cheque werd overhandigd tijdens de ontmoetingsdag van de internen in Hamont-Achel, na een boeiende dag vol sport en spel in Erperheide en Snow Valley. Dankzij 'Een hart voor Limburg' krijgen kwetsbare jonge mensen meer kansen, en krijgen kinderen die opgroeien met een beperking of in een zwakkere maatschappelijke positie de broodnodige steun.

 

Sponsorloop internaat

Vandaag lieten onze First Graders zich van hun sportiefste kant zien tijdens de sponsorloop voor het goede doel. De formule was even simpel als gezond: één symbolische euro per rondje op de Finse piste. Langs deze weg willen we ook alle sponsoren (ouders, leerkrachten, stagiaires ...) bedanken voor hun bijdrage en natuurlijk ook alle renners voor hun onverdroten inzet! Goed voor het hart én goed voor Hart voor Limburg. 

 

Spokentocht Internaat

Jong en oud(er) trotseerde de duistere toverkracht van Zuster Mathilda en andere onheildspellende schepsels in de graadoverstijgende spokentocht. Deze jaarlijkse VimK-klassieker, wordt georganiseerd door en voor onze internen en hun ouders. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

Great First Grade Debat

Onze First Graders op het internaat hebben onder leiding van moderator Danny een heus debat gevoerd.
Ze konden zich uitspreken over verschillende thema's zoals de klimaatopwarming maar ook (en vooral) de zin en onzin van een steeds meer gedigitaliseerde wereld.
Dat de meningen verdeeld waren, spreekt voor zich. Gelukkig ook maar!

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65