Beste leerling

Over een paar maanden ga je van de basisschool naar de eerste graad van het secundair onderwijs: een grote verandering, maar zorgen hoef je je niet te maken!

In de eerstegraadsschool zul je een keuze moeten maken uit een aantal pakketten. We presenteren je hier alle studiemogelijkheden van de eerste graad van de scholengemeenschap Mosa-RT. Je vindt zeker iets dat helemaal bij je past. 

Wat moet je kiezen? Zet je je tanden graag in een wetenschappelijk vraagstuk of een Latijnse tekst, ben je liever bezig met moderne vreemde talen of ga je graag praktisch of creatief aan de slag? Dat kan bij ons allemaal, want we hebben zowel talentenpakketten in de A-stroom als in de B-Stroom. 

Neem je tijd, bekijk de voorgestelde keuzemogelijkheden die je bij ons kan volgen. Je zal zeker de juiste keuze maken en wij verwachten je op 1 september!

 

Kiezen voor de A-stroom of de B-stroom?

In de eerste graad bestaan de onderwijsvormen aso, bso, kso en tso niet, hier spreken we over de A-stroom en de B-stroom.  

Leerlingen die de doelen van de basisschool vlot onder de knie hebben, gaan naar de A-stroom. Leerlingen die deze doelen nog niet of niet volledig bereikt hebben, gaan naar de B-stroom, waar de leerlingen de leerstof verwerken in kleinere klasgroepjes. De keuze voor de A- of de B-stroom maak je samen met de basisschool.  

 

Talentenpakketten en basisopties: wat zijn dat?

In het eerste jaar...

... krijgt elke leerling dezelfde vakken in de gemeenschappelijke vorming, goed voor 28 lesuren per week. In de 4 uren die overblijven, maak je een keuze uit de vijf talentenpakketten die wij aanbieden: Latijn en cultuur, Maatschappij en welzijn, STEM, Sport en Creatief met taal. In de B-stroom kies je uit Maatschappij en Welzijn en STEM. 

In het tweede jaar...

... krijgt de leerling nog 26 uur gemeenschappelijke vorming en moet er al voor 6 lesuren gekozen worden. Dat noemen we de basisopties van het tweede jaar. In de B-stroom telt het gemeenschappelijke pakket 21 uur en kies je voor 11 uur uit twee basisopties. Die baisopties geven de leerling de kans om zijn eigen mogelijkheden en interesses af te tasten: dit levert belangrijke informatie op voor de keuze naar de tweede graad.

Studieaanbod Eerste Graad

Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool (1ste-2de jaar)
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT (vanaf 3de jaar)
 +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

CLW / Duaal Leren +32 89 56 81 86