Lessentabel eerste leerjaar A met talentenpakketten

 

Talentenpakket 1: Latijn en cultuur

Heb je interesse voor de klassieke talen (Latijn en Grieks) en de klassieke cultuur? Dan is dit talentenpakket geknipt voor jou. Als je op het tweede leerjaar voor de basisoptie Latijn wil kiezen, zal je in het eerste jaar voor dit pakket moeten kiezen. 

Vakken: Latijn en cultuur: 4 uur

Talentenpakket 2: Maatschappij en welzijn

Ben je geboeid door de mens en zijn milieu? Ben je sociaal voelend en wil je je sociale vaardigheden verder ontwikkelen? Ben je creatief en experimenteer je graag in de keuken? Dan is dit talentenpakket geknipt voor jou. Als je dit pakket kiest, krijg je een extra differentiatie uur Frans en wiskunde. De leerkracht geeft vediepende oefeningen aan leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Andere leerlingen krijgen meer tijd om de basisleerstof te verwerken.

Vakken:

 • Maatschappij en welzijn: 2 uur
 • Differentiatie Frans: 1 uur
 • Differentiatie Wiskunde: 1 uur

Talentenpakket 3: STEM

Heb je interesse voor techniek? Wil je meer weten over technologische snufjes? Dan is dit talentenpakket geknipt voor jou. Je leert een aantal technieken binnen hout, metaal en kunststof en je wordt uitgedaagd om zelf oplossingen uit te werken voor technische vraagstukken.

Ook als je dit pakket kiest, krijg je een extra differentiatie uur Frans en wiskunde. De leerkracht geeft verdiepende oefeningen aan leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Andere leerlingen krijgen meer tijd om de baisisleerstof te verwerken.

Vakken:

 • STEM: 2 uur
 • Differentiatie Frans: 1 uur
 • Differentiatie wiskunde: 1 uur

 

Talentenpakket 4: Sport

Ben je sportief aangelegd en wil je een aantal sporten leren kennen die niet in de LO-les aan bod komen? Dan is dit talentenpakket geknipt voor jou.

Ook als je dit pakket kiest, krijg je een extra differentiatie uur Frans en wiskunde. De leerkracht geeft verdiepende oefeningen aan leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Andere leerlingen krijgen meer tijd om de basisleerstof te verwerken.

Vakken:

 • Sport: 2 uur
 • Differentiatie Frans: 1 uur
 • Differentiatie wiskunde: 1 uur

Talentenpakket 5: Creatief met taal

Wil je zelf mooie gedichtjes en toneeltjes leren schrijven?  En die dan leren performen voor een publiek? Hou je van improviseren op een podium?  Dan is dit talentenpakket geknipt voor jou. Ook als je dit pakket kiest, krijg je een extra differentiatie uur Frans en wiskunde. De leerkracht geeft verdiepende oefeningen aan leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Andere leerlingen krijgen meer tijd om de basisleerstof te verwerken.

Vakken:

 • Creatief met taal: 2 uur
 • Differentiatie Frans: 1 uur
 • Differentiatie wiskunde: 1 uur

Lessentabel eerste leerjaar B met talentenpakketten

Talentenpakket 1: Maatschappij en welzijn

Binnen dit talentenpakket worden de lessen uitgewerkt rond een aantal thema's. De periode van het jaar speelt een belangrijke rol bij de keuze van het thema. Je krijgt lesjes voedselbehandeling en bereidt verschillende gerechten. Je doet dit met de nodige aandacht voor gezonde voeding en hygiëne. Daarnaast leer je werken met verschillende materialen en wordt je creativiteit geprikkeld. Het samenwerken met elkaar en het ontwikkelen van je sociale vaardigheden krijgen de nodige aandacht.

Vakken: Maatschappij en welzijn: 4 uur

Talentenpakket 2: STEM

Binnen dit talentenpakket leer je werken met verschillende grondstoffen (hout, metaal en kunststof). Je leert op welke manier je deze grondstoffen kan verwerken en met welke machines. De afgewerkte werkstukjes mag je mee naar huis nemen.

Veilig en ordelijk werken is hier erg belangrijk. Je creativiteit wordt geprikkeld, want je kan zelf werkstukjes uittekenen en maken. Stap voor stap leer je je eigen mogelijkheden en talenten ontwikkelen.

Vakken: STEM: 4 uur

Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool (1ste-2de jaar)
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT (vanaf 3de jaar)
 +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

CLW / Duaal Leren +32 89 56 81 86