Belangrijke data schooljaar 2019-2020

Start schooljaar Maandag 2 september  2019
Facultatieve vrije dag Vrijdag 11 oktober 2019
Herfstvakantie 28 oktober 2019 - 3 november 2019
Wapenstilstand Maandag 11 november 2019
Kerstvakantie 23 december 2019 - 5 januari 2020
Pedagogische studiedag Maandag 3 februari 2020
Krokusvakantie 24 februari 2020 - 1 maart 2020
Paasvakantie 6 april 2020 - 19 april 2020
Opendeurdag Zondag 26 april 2020
Feest van de arbeid Vrijdag 1 mei 2020
Hemelvaart Donderdag 21 mei 2020
Brugdag Vrijdag 22 mei 2020
Pinkstermaandag Maandag 1 juni 2020
Einde schooljaar Woensdag 1 juli 2020

Tombola 2019

Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-RT organiseert ter gelegenheid van de kijkdagen, samen met het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jansberg, haar jaarlijkse tombola.
In de prijzenpot zitten 100 waardevolle prijzen, o.a.  

  • een buitenkeuken
  • een outdoorset
  • een TV
  • een etentje bij Kasteel Wurfeld
  • vuurkorven
  • barbecues
  • steekwagens

 

Publicatie van de uitslag van de tombola

 

Afhalen van de prijzen

#ikdrinkkraanwater

Kraanwater drinken is niet alleen veel goedkoper dan flessenwater, het is natuurlijk ook veel ecologischer, want het stroomt zonder verpakking bij jou thuis naar binnen. In de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi sensibiliseren we onze jongeren al enkele jaren. Ze worden gestimuleerd om tijdens de middagpauze te kiezen voor kraantjeswater in plaats van frisdrank. Een heel aantal jongeren doet dit consequent en één keer per trimester wordt er iemand beloond met een waardenbon. Deze keer was Sjors de Vreese van 1HM3 de gelukkige winnaar.

Winnaar Kangoeroewedstrijd

De leerlingen van 2NI6 van de vestiging Kinrooi zijn eerste geworden met de Kangoeroewedstrijd: een wiskunde-wedstrijd die wordt afgenomen bij leeftijdsgenoten in Vlaanderen. Als beloning kregen ze een inkomticket voor Technopolis in Mechelen.

Dikke truiendag EGS Kinrooi

De Vlaamse Dikke Truiendag is de jaarlijkse campagne van de Vlaamse overheid rond klimaatsverandering. De verwarming minstens 1 graadje lager te zetten en een warme trui aantrekken en zo kan iedereen 6% energie per graad besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. In de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi namen leerlingen en leerkrachten natuurlijk deel! Met een extra trui of een onesie hebben ze het extra gezellig gemaakt en er werd kleding ingezameld voor het goede doel!

 

 

Klas 6A De Horizon Rotem ontdekt techniektalent in EGS Maaseik

Ontdek Techniektalent is een initiatief van de provincie Limburg dat tot doel heeft kinderen uit het basisonderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met Wetenschap en Techniek en hun talent hiervoor stimuleren.

Mosa-RT, met techniekcoach Bart Keyken, fungeert hier als ankerschool voor de omliggende basisscholen. Sinds dit schooljaar brengt ‘Ontdek Techniektalent gaat mobiel’ letterlijk wetenschappen en techniek tot op de klasvloer.

En dat mochten de leerlingen van klas 6A van de Horizon in Rotem in de eerstegraadsschool in Maaseik gaan ontdekken. Met het project ‘Een tandje bijsteken’ in samenwerking met partner Limtec leerden de jongeren alles over tandwielen en overbrengingen.

De leerlingen deden verschillende workshops. Zo moesten ze een kettingreactie van afvalmaterialen bouwen of door middel van een higtech driewieler afstanden berekenen en krachten aflezen.

Voor deze enthousiaste groep leerlingen ging de dag veel te snel voorbij.

Museactron eerstejaars Kinrooi

De leerlingen van het eerste leerjaar A hebben het Museactron in Maaseik ontdekt en een aantal workshops gevolgd. Zo mochten ze het werk van een archeoloog uittesten in de ontdekkingskelder. De expo rond Alexander de Grote gaf een andere kijk op de geschiedenis van de oudheid. Alexander als stripheld gaf meer informatie over zijn leven en veroveringen. De Lego vormde een laatste uitdaging: de leerlingen bouwden een galei of een triomfboog met behulp van een stappenplan. Kortom, een geslaagde excursie!

De warmste hotdog in Kinrooi

De leerlingen van de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi hebben de handen uit de mouwen gestoken en tijdens de les techniek voor maar liefst 300 leerlingen
hot-dogs gemaakt. De opbrengst gaat naar Stichting Limburgs Platform voor Vluchtelingen en kadert in de Warmste Week van Studio Brussel. 

De Groote Oorlog

Het is honderd jaar geleden dat de eerste Wereldoorlog eindigde. Historicus en oud-collega Frans Medaer boeide een volle studiezaal in Maaseik en Kinrooi met zijn lezing. Echte verhalen over mensen van bij ons brengt de oorlog erg kortbij.
Opdat we nooit zullen vergeten...

Rode Neuzen Dag

Leerlingen van de scholengemeenschap Mosa-RT in Maaseik en Neeroeteren hebben in het kader van de vakken IARL en SEI, onder leiding van mevrouw Jacobs cupcakes, wafels, koekjes, … gebakken ten voordele van Rode Neuzen Dag. Deze verkochten ze tijdens de speeltijden en dit bracht een mooi bedrag op van 651 euro! Dikke proficiat!

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65

                 

Comments