Gezond ontbijt in Kinrooi

In eerstegraadsschool Mosa-RT loopt het project 'Gezond ontbijt'. De dag starten met een gezond, evenwichtig ontbijt is belangrijk voor de concentratie en het energiepeil gedurende de rest van de dag. "Toch weten we dat veel jongeren deze maaltijd overslaan. Met het project Gezond ontbijt willen de leerlingen alvast een goede gewoonte aanleren!

Route2School Kinrooi: een veilige fietsomgeving

De scholen in de gemeente Kinrooi werken, samen met het gemeentebestuur, mee aan het project Route2School. Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op onze schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen. Hiervoor roepen we in de eerste plaats uw hulp in! We willen niet alleen leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie betrekken.

Via Route2School krijgt u de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden. Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn cruciaal om de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt te maken. Ook kan u mee nadenken over oplossingen. We willen samen met u op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van onze leerlingen te verbeteren.

Basisschool De Horizon krijgt les van onze techniekcoach

Onze school, met techniekcoach Bart Keyken, fungeert als ankerschool voor alle basisscholen in de omgeving die werken met Ontdek Techniektalent. Om de jongeren warm kennis laten te maken met STEM-vakken gaat onze techniekcoach op de klasvloer aan de school met allerlei uitdagende activiteiten.

Vakgroep 1A STEM in volle voorbereiding

Het is nog geen 1 september maar de collega's zijn al alles aan het voorbereiden om jullie zoon/dochter een goede start te geven op onze scholengemeenschap.

 

Tombola 2019

Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-RT organiseert ter gelegenheid van de kijkdagen, samen met het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jansberg, haar jaarlijkse tombola.
In de prijzenpot zitten 100 waardevolle prijzen, o.a.  

  • een buitenkeuken
  • een outdoorset
  • een TV
  • een etentje bij Kasteel Wurfeld
  • vuurkorven
  • barbecues
  • steekwagens

 

Publicatie van de uitslag van de tombola

 

Afhalen van de prijzen

#ikdrinkkraanwater

Kraanwater drinken is niet alleen veel goedkoper dan flessenwater, het is natuurlijk ook veel ecologischer, want het stroomt zonder verpakking bij jou thuis naar binnen. In de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi sensibiliseren we onze jongeren al enkele jaren. Ze worden gestimuleerd om tijdens de middagpauze te kiezen voor kraantjeswater in plaats van frisdrank. Een heel aantal jongeren doet dit consequent en één keer per trimester wordt er iemand beloond met een waardenbon. Deze keer was Sjors de Vreese van 1HM3 de gelukkige winnaar.

Winnaar Kangoeroewedstrijd

De leerlingen van 2NI6 van de vestiging Kinrooi zijn eerste geworden met de Kangoeroewedstrijd: een wiskunde-wedstrijd die wordt afgenomen bij leeftijdsgenoten in Vlaanderen. Als beloning kregen ze een inkomticket voor Technopolis in Mechelen.

Dikke truiendag EGS Kinrooi

De Vlaamse Dikke Truiendag is de jaarlijkse campagne van de Vlaamse overheid rond klimaatsverandering. De verwarming minstens 1 graadje lager te zetten en een warme trui aantrekken en zo kan iedereen 6% energie per graad besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. In de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi namen leerlingen en leerkrachten natuurlijk deel! Met een extra trui of een onesie hebben ze het extra gezellig gemaakt en er werd kleding ingezameld voor het goede doel!

 

 

Klas 6A De Horizon Rotem ontdekt techniektalent in EGS Maaseik

Ontdek Techniektalent is een initiatief van de provincie Limburg dat tot doel heeft kinderen uit het basisonderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met Wetenschap en Techniek en hun talent hiervoor stimuleren.

Mosa-RT, met techniekcoach Bart Keyken, fungeert hier als ankerschool voor de omliggende basisscholen. Sinds dit schooljaar brengt ‘Ontdek Techniektalent gaat mobiel’ letterlijk wetenschappen en techniek tot op de klasvloer.

En dat mochten de leerlingen van klas 6A van de Horizon in Rotem in de eerstegraadsschool in Maaseik gaan ontdekken. Met het project ‘Een tandje bijsteken’ in samenwerking met partner Limtec leerden de jongeren alles over tandwielen en overbrengingen.

De leerlingen deden verschillende workshops. Zo moesten ze een kettingreactie van afvalmaterialen bouwen of door middel van een higtech driewieler afstanden berekenen en krachten aflezen.

Voor deze enthousiaste groep leerlingen ging de dag veel te snel voorbij.

Museactron eerstejaars Kinrooi

De leerlingen van het eerste leerjaar A hebben het Museactron in Maaseik ontdekt en een aantal workshops gevolgd. Zo mochten ze het werk van een archeoloog uittesten in de ontdekkingskelder. De expo rond Alexander de Grote gaf een andere kijk op de geschiedenis van de oudheid. Alexander als stripheld gaf meer informatie over zijn leven en veroveringen. De Lego vormde een laatste uitdaging: de leerlingen bouwden een galei of een triomfboog met behulp van een stappenplan. Kortom, een geslaagde excursie!

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86