Dikke truiendag EGS Kinrooi

De Vlaamse Dikke Truiendag is de jaarlijkse campagne van de Vlaamse overheid rond klimaatsverandering. De verwarming minstens 1 graadje lager te zetten en een warme trui aantrekken en zo kan iedereen 6% energie per graad besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. In de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi namen leerlingen en leerkrachten natuurlijk deel! Met een extra trui of een onesie hebben ze het extra gezellig gemaakt en er werd kleding ingezameld voor het goede doel!

 

 

Opendeurdag 28 april 2019

Op 28 april, van 13.30 u tot 17.30 u, zetten alle vestigingen van de eerste graad, het internaat én campus Mosa-rt de deuren open.
Leerkrachten en leerlingen nemen jullie mee op een boeiende verkenningstocht in de school!
Kom meer te weten over onze studierichtingen, bezoek onze goed uitgeruste lokalen of geniet van een drankje en een leuke babbel.

 

Infonamiddag leerlingen groep 8

Omdat de studiekeuzebegeleidng in Nederland vroeger start dan in België organiseren we een infonamiddag voor ouders en leerlingen van groep 8.


In de vestiging Maaseik zal deze doorgaan op woensdagnamiddag 20 februari:
https://www.mosa-rt.be/eerstegraad/vestiging-maaseik/inschrijven/nederlandse-leerling-maaseik

In de vestiging Kinrooi op woensdagnamiddag 27 februari: 
https://www.mosa-rt.be/eerstegraad/vestiging-kinrooi/inschrijven/nederlandse-leerling-kinrooi

 

 

Klas 6A De Horizon Rotem ontdekt techniektalent in EGS Maaseik

Ontdek Techniektalent is een initiatief van de provincie Limburg dat tot doel heeft kinderen uit het basisonderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met Wetenschap en Techniek en hun talent hiervoor stimuleren.

Mosa-RT, met techniekcoach Bart Keyken, fungeert hier als ankerschool voor de omliggende basisscholen. Sinds dit schooljaar brengt ‘Ontdek Techniektalent gaat mobiel’ letterlijk wetenschappen en techniek tot op de klasvloer.

En dat mochten de leerlingen van klas 6A van de Horizon in Rotem in de eerstegraadsschool in Maaseik gaan ontdekken. Met het project ‘Een tandje bijsteken’ in samenwerking met partner Limtec leerden de jongeren alles over tandwielen en overbrengingen.

De leerlingen deden verschillende workshops. Zo moesten ze een kettingreactie van afvalmaterialen bouwen of door middel van een higtech driewieler afstanden berekenen en krachten aflezen.

Voor deze enthousiaste groep leerlingen ging de dag veel te snel voorbij.

Museactron eerstejaars Kinrooi

De leerlingen van het eerste leerjaar A hebben het Museactron in Maaseik ontdekt en een aantal workshops gevolgd. Zo mochten ze het werk van een archeoloog uittesten in de ontdekkingskelder. De expo rond Alexander de Grote gaf een andere kijk op de geschiedenis van de oudheid. Alexander als stripheld gaf meer informatie over zijn leven en veroveringen. De Lego vormde een laatste uitdaging: de leerlingen bouwden een galei of een triomfboog met behulp van een stappenplan. Kortom, een geslaagde excursie!

De warmste hotdog in Kinrooi

De leerlingen van de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi hebben de handen uit de mouwen gestoken en tijdens de les techniek voor maar liefst 300 leerlingen
hot-dogs gemaakt. De opbrengst gaat naar Stichting Limburgs Platform voor Vluchtelingen en kadert in de Warmste Week van Studio Brussel. 

De Groote Oorlog

Het is honderd jaar geleden dat de eerste Wereldoorlog eindigde. Historicus en oud-collega Frans Medaer boeide een volle studiezaal in Maaseik en Kinrooi met zijn lezing. Echte verhalen over mensen van bij ons brengt de oorlog erg kortbij.
Opdat we nooit zullen vergeten...

Rode Neuzen Dag

Leerlingen van de scholengemeenschap Mosa-RT in Maaseik en Neeroeteren hebben in het kader van de vakken IARL en SEI, onder leiding van mevrouw Jacobs cupcakes, wafels, koekjes, … gebakken ten voordele van Rode Neuzen Dag. Deze verkochten ze tijdens de speeltijden en dit bracht een mooi bedrag op van 651 euro! Dikke proficiat!

Uitslag tombola 2018

Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-RT organiseert ter gelegenheid van de kijkdagen, samen met het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jansberg, haar jaarlijkse tombola.
In de prijzenpot zitten 100 waardevolle prijzen, o.a.  

  • een buitenkeuken
  • een outdoorset
  • een TV
  • een etentje bij Kasteel Wurfeld
  • vuurkorven
  • barbecues
  • steekwagens

 

Publicatie van de uitslag van de tombola

 

Afhalen van de prijzen

LEIS projecten

Collega Bart Keyken van de eerste graad begeleidt leerlingen van het derde tot het zesde studiejaar in 18 lagere scholen. 

Hij maakt ze wegwijs met Lego WEDO en Lego Machines en Mechanisme. Dit LEIS project is in samenwerking met de provincie Limburg.

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65