De studie van taal en de bijhorende (antieke) culturen staat centraal in dit belangstellingsgebied.
Als je Grieks of Latijn kiest, krijg je een brede algemene vorming en bestudeer je de talen en culturen die aan de basis liggen van onze (West-)Europese beschaving. Daarmee leg je een fundament om het Nederlands en andere vreemde talen zorgvuldiger te beheersen. Grieks en Latijn studeer je niet alleen omwille van de talen op zich. De abstracte leerstof van een dode taal (klassieke talen als Latijn en Grieks worden vandaag niet meer gesproken en daarom dode talen genoemd) scherpt je vermogen om te kunnen ontleden en analyseren. Dat is een vaardigheid die je nodig hebt om in een brede waaier van exacte en niet-exacte opleidingen verder te studeren in het hoger onderwijs.
In de tweede graad combineren we de studie van Grieks of Latijn met het vak wiskunde, in een leerplan van 5 uur (zoals in Wetenschappen). Dit maakt overstappen naar meer wetenschappelijke studierichtingen mogelijk, zodat je in de derde graad Grieks of Latijn kan aanvullen met extra wiskunde en exacte wetenschappen.
In de brochure hieronder vind je alle informatie m.b.t. het leerlingenprofiel, de doorstromingsmogelijkheden, toekomstmogelijkheden en vakken- en urenroosters per week.