Se-n-Se

Se-n-Se staat voor "secundair nsecundair". Het is dan ook geen traditioneel zevende jaar maar een extra jaar dat tussen het secundair onderwijs en een opleiding in het hoger onderwijs staat. Daarom kan het ook gevolgd worden door jongeren die al een zevende jaar gevolgd hebben. Wij bieden twee Se-n-Se opleidingen aan: HCP (Hout constructie- en planningstechnieken) en MCP (Mechanica constructie- en planningstechnieken).

Deze opleidingen bevatten een intensieve bedrijfsstage van 40 dagen gekoppeld aan een doorgedreven ontwerp (enkel voor MCP) en CNC-opleiding.
Na afloop van deze opleiding hebben de studenten de technische kennis verworven om te functioneren als polyvalent werkvoorbereider, tekenaar, planningstechnicus in een technisch bureau, ploegbaas of als medewerker in een technisch-commerciële functie bij een metaal- of houtverwerkingsbedrijf of een toeleveringsbedrijf. Een bacheloropleiding behoort ook tot de mogelijkheden (leraar, professionele bachelor mechanica, architectassist, vormgever, …).

Deze studierichitngen zijn vooral bedoeld voor leerlingen uit de derde graad houttechnieken, mechanica of elektromechanica maar ook voor jongeren die zijn afgestudeerd aan een 7de specialisatiejaar BSO (bijzondere schrijnwerkconstructies, industriële houtbewerking, stijl-en designmeubelen, computergestuurde werktuigmachines, onderhoudstechnieken, ...).

Print-vriendelijke versiePDF versie

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                +32 89 70 25 43
Maaseik               +32 89 56 32 32
Neeroeteren         +32 89 86 46 65

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86