Se-n-Se

Se-n-Se staat voor "secundair nsecundair". Het is dan ook geen traditioneel zevende jaar. Het Se-n-Se wil je mogelijkheden zowel naar tewerkstelling als naar hogere opleidingen bevorderen. 
Daarom kan het ook gevolgd worden door jongeren die in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs, behaald in een studierichting van hetzelfde studiegebied.

Wij bieden twee Se-n-Se opleidingen aan: HCP (Hout constructie- en planningstechnieken) en MCP (Mechanica constructie- en planningstechnieken).

Deze opleidingen bevatten een intensieve bedrijfsstage van 40 dagen gekoppeld aan een doorgedreven CAD- en CNC-opleiding.

Deze opleidingen zijn sterk gericht op de arbeidsmarkt en 'werkplekleren' (stage) is daarom een essentieel onderdeel van de opleiding. Het leerpakket Algemene vakken is beperkt.

Na afloop van deze opleiding hebben de studenten de technische kennis verworven om te functioneren als polyvalent werkvoorbereider, tekenaar, planningstechnicus in een technisch bureau, ploegbaas of als medewerker in een technisch-commerciële functie bij een metaal- of houtverwerkingsbedrijf of een toeleveringsbedrijf. Een bacheloropleiding behoort ook tot de mogelijkheden (leraar, professionele bachelor mechanica, architect assistent, vormgever, …).

Deze studierichtingen zijn vooral bedoeld voor leerlingen uit de derde graad houttechnieken, mechanica of elektromechanica maar ook voor jongeren die zijn afgestudeerd aan een 7de specialisatiejaar BSO (bijzondere schrijnwerkconstructies, industriële houtbewerking, stijl- en designmeubelen, computergestuurde werktuigmachines, onderhoudstechnieken, ...).

7e specialisatiejaar BSO

Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool (1ste-2de jaar)
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT (vanaf 3de jaar)
 +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

CLW / Duaal Leren +32 89 56 81 86