Economie & maatschappij

In dit belangstellingsgebied vind je alle studierichtingen waarin het economische en het commerciële aspect centraal staan, ondersteund door een gedegen ICT-kennis. 
Een belangstellingsgebied voor de ondernemers van de toekomst, waar bepaalde studierichtingen voorbereiden op bachelor- en master-opleidingen.

Je bestudeert zowel de macro-economie (de algemene economische wetmatigheden) als de micro-economie (het beheer van een bedrijf) en je leert daarnaast de meest gebruikte informatica-toepassingen beheren. 

Handel drijven betekent, zeker in onze Euregionale omgeving, dat je een brede talenkennis nodig hebt. Daarom hechten we veel belang aan de beheersing van het Nederlands, Frans, Engels en Duits in dit belangstellingsgebied. Die talenkennis heb je immers nodig om klanten te onthalen, te onderhandelen met leveranciers of om op een doordachte manier aan publiciteit te doen.

In de brochure hieronder vind je alle informatie m.b.t. het leerlingenprofiel, de doorstromingsmogelijkheden, toekomstmogelijkheden en vakken- en urenroosters per week.

Derde graad
Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool (1ste-2de jaar)
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT (vanaf 3de jaar)
 +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

CLW / Duaal Leren +32 89 56 81 86