Zin voor kwaliteit!

Vakmanschap, kwaliteit en authenticiteit – de drie pijlers die enkele leerlingen van campus Mosa-RT hebben ervaren tijdens de uitwerking van de 9 modellen van de Sketch chairs in opdracht van Studio Segers.  De leerlingen en hun leerkracht werden uitgedaagd om 81 stoelen te maken die stuk voor stuk handgemaakt en daarom ook erg uniek zijn.  

De leerlingen van het vierde jaar Basismechanica en het vijfde en zesde jaar Lassen-constructie hebben, onder de vakkundige begeleiding van Andre Vermeulen, de Sketch chairs van Studio Segers gecreëerd.  De job van de leerlingen bestond er vooral uit om de voorbereiding aan de hand van enkele schetsen en de afwerking van de stoelen tot een goed einde te brengen. “Het is een enorme motivator voor onze leerlingen om aan dergelijke realistische projecten mee te werken.  We staan er steeds versteld van waar onze leerlingen toe in staat zijn als ze gemotiveerd zijn”, vertelt leerkracht Andre Vermeulen.  

Net zoals alle leerlingen die aan het project hebben meegewerkt, is iedere stoel een uniek stuk. Dit is onder andere te merken aan de lasinbranding van het zitvlak en de rugleuning. “Deze verfijnde manier van werken en de zin voor kwaliteit is wat we met dit project aan onze leerlingen wilden meegeven”, vervolgt Andre Vermeulen. “Het is ook belangrijk dat ze als echte vakmannen trots kunnen zijn op hun werk en dat is met dit project zeker het geval.”  

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni komt er een reeks van 9 stoelen terug naar onze school om tentoon te stellen tijdens onze Kijkdagen. Tijdens deze Kijkdagen staan alle belangstellingsgebieden met hun projecten en realisaties in de kijker.  Zo kunnen de leerlingen ook aan hun ouders en andere geïnteresseerden tonen wat ze gepresteerd hebben tijdens dit project.  

Via deze link zie je meer foto's m.b.t. dit project!

Print-vriendelijke versiePDF versie

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65