Hoe light is light?

Gezonde voeding, de voedingsindustrie speelt hier de laatste jaren duidelijk op in. Reeds verschillende jaren zijn er lightproducten op de markt. Een ‘gezondere’ en ‘magerdere’ variant van het gewone product. Maar is het echt wel zo gezond en mager als de verpakking beweert? Dit fenomeen hebben de leerlingen van 5STW onderzocht tijdens de integrale opdracht “Hoe light is light!”.
De leerkrachten hebben de leerlingen gecoacht en begeleid tijdens het proces in de vorm van co-teaching. Elke leerkracht stuurde de leerlingen bij vanuit zijn specifieke vakbekwaamheid: voeding, expressie, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen.
Eerst werd er een onderzoek gevoerd om een antwoord te krijgen op de vraag: ‘Hoe light is light?’. Dit onderzoek bestond o.a. uit een literatuurstudie, bekijken van documentaires, blind proeven van verschillende voedingsmiddelen en de voedingswaarde van de bijhorende verpakking vergelijken.
De resultaten werden voorgesteld en gepresenteerd aan een kritisch team in de vorm van een beurs. Verschillende kleurrijke standjes werden opgebouwd om het beste product te promoten. De info uit het onderzoek werd gepresenteerd samen met een hapje.

Print-vriendelijke versiePDF versie

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86