Projectwerk in 4TW en 4IW

Op vrijdag 15 maart hebben de leerlingen van 4IW en 4TW weer samen kunnen werken aan hun projectwerk.

Door het delen van hun inzichten zijn de projecten zoals waterzuivering, iMUSICA, de onewheel, windkracht en zonnepanelen tot een hoger niveau gekomen.

Alle gegevens van de proeven en de uitgebreide technische info worden nu verwerkt tot een lijvig verslag.

Flying Class 5 Humane wetenschappen in Malta

Sinds november 2018 verzamelden de leerlingen van 5 Humane wetenschappen sms-stemmen voor de nationale wedstrijd Flying Class van de organisatie EF Belgium. Met 891 stemmen werd de hoofdprijs, een gratis taalreis naar Malta, onverwacht binnengehaald want ook een klas uit Gent streed mee tot op het laatste moment.

 Van zaterdag 2 maart tot en met vrijdag 8 maart 2019 vertoefden de leerlingen van 5 Humane wetenschappen onder begeleiding van Johan Schrooten en Jeannine Schouteden alzo in St. Julians, Malta. Niet alleen het prachtige weer, maar onder andere ook het carnaval in Valetta, een uitstap naar de oude hoofdstad Mdina, een boottochtje naar de blauwe grot, een namiddag op het strand zorgden vorden voor fantastische momenten. Elke weekdag werd er ook 3 uren, weliswaar op een zeer luchtige manier, Engelse taalles gegeven in het internationale language center van Education First.

 Deze reis was natuurlijk niet mogelijk zonder de vele stemmen van medeleerlingen, vrienden, ouders, (oud)-leerkrachten en sympathisanten: dank je wel hiervoor!

Campus Olé 2019

Het werd weer gezellig druk op de vierde editie van onze Campus Olé op vrijdag 22 februari 2019. Vooraf schreven maar liefst 245 oud-leerlingen van de laatste drie afstudeerjaren (2015-2016, 2016-2017 en 2017-2018) zich in. Tussen 20u. en 21u. voerden zij tafelgesprekken in zaal-R met 100 zesdejaars met als doel hen weer een stapje dichter te brengen tot een goede studiekeuze in het hoger onderwijs. Ook andere vragen in verband met verder studeren (welke hogeschool/universiteit?, wel of niet op kot?, hoe wordt er lesgegeven in het hoger onderwijs? …) kwamen aan bod. Onze oud-leerlingen vertegenwoordigden maar liefst 81 verschillende studierichtingen in het hoger onderwijs: rechten, management, lerarenopleiding, industrieel ingenieur, verpleegkunde, psychologie, arts … noem maar op. De avond sloot af met een gezellig samenzijn: bijpraten met oud-klasgenoten en voormalige leerkrachten met een hapje en een drankje.

Limburgs kampioen volleybal!

De jongens van de 2de graad zijn woensdag 27 februari 2019 o.l.v. R. Terium en R. Hensels Limburgs kampioen geworden in het volleybal. Op 24 april 2019 mag deze ploeg Limburg vertegenwoordigen op de Vlaamse finales.

Taalcursus Engels

Tijdens de Paasvakantie zal er op onze campus een taalcursus Engels doorgaan.

Meer info: https://www.ruysschaert.be/nl

 

Leerlingen van 5 techniek-wetenschappen geselecteerd voor Masterclass Experience TU Eindhoven

Renée Dolmans en Anna Weltens van 5 techniek-wetenschappen namen deel aan de masterclass Experience Chemistry georganiseerd door de TU Eindhoven. De masterclass werd dit jaar voor de elfde keer georganiseerd op vijf wisselende schooldagen verspreid over 4 weken. Renée en Anna voerden wetenschappelijk onderzoek uit in een team van 6 gemotiveerde leerlingen van verschillende scholen. De masterclass bestaat uit een zevental projecten gerelateerd aan huidige onderzoeksdomeinen bij de faculteit Scheikundige Technologie. De zeven projecten zijn: versnellen van reacties door licht, vloeibare kristallen als optische sensoren, kalk met de kleur van een vlinder, flexibele zonnecellen, zuiveren van afvalwater, blue energy-energie uit water en stuiterende gel. Renéé en Anna kozen voor het pittige onderwerp stuiterende gel. Hydrogelballen worden toegepast in de tuinbouw om vocht vast te houden. Deze balletjes blijken minutenlang te blijven stuiteren als je ze op een hete plaat laat vallen. Dit is een fascinerend, maar niet goed begrepen fenomeen.

Kijkdagen 22 en 23 juni

Onze leerlingen zijn trots u het resultaat te tonen van een schooljaar hard werken!
Tegelijkertijd kan u kennismaken met onze andere studierichtingen en een bezoek brengen aan ons gloednieuw Innovatiecentrum.

Zaterdag 22 juni, 13.00 u - 18.00 u
Zondag   23 juni, 10.00 u - 18.00 u

Campus Mosa-RT  - Vrij Internaat Maaseik-Kinrooi - Centrum Leren en Werken
Weertersteensteenweg 135A
3680 Maaseik

 

Ondernemer voor de klas

Ook dit jaar was Ondernemer voor de klas weer een groot succes. Na een korte presentatie van onze scholengemeeschap werden de 13 ondernemers onder begeleiding van de leerlingen van 5 Secretariaat-talen naar hun lokaal gebracht. Hier brachten ze vol overgave hun ondernemersverhaal aan een mix van zesdejaars. Meer dan 200 zesdejaars hadden op voorhand mogen kiezen naar welke ondernemer ze wilden luisteren, waardoor ze op basis van interesse in de sessie aanwezig waren. Achteraf werd de voormiddag voor de ondernemers afgesloten met een drankje en een aangename netwerklunch.

 

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65