Opening Joekelbos

Op 6 oktober was de opening van het Joekelbos, het grootste Vlaamse allround speelbos in Opglabbeek. Met de leerlingen van het zevende specialisatiejaar Bijzondere schrijnwerkconstructies realiseerden we langs het 2 km lange traject enkele leuke rustplekken.
Zo is er een heuse arena waar een buitenklas kan doorgaan. Maar onze leerlingen zorgden ook voor enkele picknickplaatsen met banken en tafels, schuilhutten en zelfs voor een bos-WC.

 

Roel Beckers Talk

Op 17 oktober om 19.00 u geeft Roel Beckers in zaal-R een interactieve getuigenis en talk rond o.a. respect, pesten, social media, sexting en gameverslaving. De week vooraf geeft hij aan leerlingen van de eerste graad workshops hierover. Alle ouders van onze hele scholengemeenschap zijn welkom op deze avond.

INNOVATIEDAG ENERGIE: Energy of tomorrow / Smart buildings

Energy of tomorrow / Smart buildings

Op dinsdag 19 november 2019 organiseert Mosa-IC een INNOVATIEDAG rond energie. Het thema is Energy of tomorrow / Smart buildings.
Je kan deelnemen tijdens een namiddag- of avondsessie. het programma blijft voor beide momenten identiek.

Locatie: The Box - Weertersteenweg 135a, 3680 Maaseik
Dit evenement is gratis.

Inschrijven 'Proef de Prof'

Op maandag 14 oktober krijg je de kans om enkele proeflessen mee te pikken van een echte professor of docent. Jij en je ouders krijgen heel wat informatie over het onderwijssysteem van het hoger onderwijs (studiepunten, kosten, verschillen hogeschool en universiteit), waarna je lessen kan volgen van docenten en proffen van KU Leuven, UCLL, PXL, Hogeschool Zuyd en Universiteit Maastricht. Ook Defensie is aanwezig met een infostand.

Via Smartschool ontving je het overzicht van de proeflessen. Inschrijven doe je via deze link:

https://forms.kuleuven.be/a0064/?id=00030371&sts=nee

Inschrijven

Inschrijven voor de eerste graad (1ste en 2de jaar):

Maandag 1 juli tot en met woensdag 10 juli en van vrijdag 16 augustus (vestiging Neeroeteren vanaf 19 augustus) tot en met vrijdag 30 augustus
van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.30 u tot 16.30 u

Inschrijven voor de bovenbouw ( 3de - 6de/7de jaar):

Maandag 1 juli tot en met woensdag 10 juli en van vrijdag 16 augustus tot en met vrijdag 30 augustus
van 8.30 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 16.30 u

 Op donderdag 29 augustus zijn er GEEN inschrijvingen in de VOORMIDDAG omwille van onze personeelvergadering!

Limburg Stem't af! Leerlingen 6 Industriële wetenschappen presenteren eindwerken

En daarvoor kozen ze een prestigieus moment met het slotevenement van ‘Limburg STEM’t af’ op de T2-campus in Genk. ‘Limburg STEM’t af!’ is een driejarig project voor onderwijs en bedrijfsleven. De duurzame ambitie is om voor Limburgse techtalenten nieuwe werkvormen te creëren. Die moeten dan weer leiden tot een vlotte aansluiting naar de arbeidsmarkt. Hier werden ook de twee eindwerken van onze leerlingen van 6 Industriële wetenschappen gepresenteerd: daar hadden ze in samenwerking met het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) in Limburg een heel jaar hard aan gewerkt. Bij het eerste eindwerk ging het over een pitch project ‘Het betaalbare water’ of hoe je een heerlijk warm bad krijgt zonder een al te hoge energierekening. Met Foucaultstromen warm je immers water op een budgetvriendelijke manier op. Pitch project ‘HIM’ is als een virtuele engelbewaarder die operatoren in een beschermde werkplaats eerder ondersteunt dan controleert. Zijn gamificatie-omgeving stimuleert mensen en verhoogt ook nog eens het werkplezier!

Nieuw! Lichamelijke opvoeding en sport

Op 1 september 2019 starten we met een nieuwe richting in het derde jaar: Lichamelijke opvoeding en sport. 
Meer info vind je hier:

LO_en_sport.pdf

 

Geselecteerd voor de VWO-werkweek aan TU Eindhoven!

Amber Brouns, Joliana Milad en Flore Tiesen van 5 Wetenschappen-wiskunde mogen deelnemen aan de VWO-werkweek. VWO staat voor Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs. Van 26 tot 29 augustus werken ze aan projecten gericht op fotonische kristallen en de synthese van vloeibare kristallen binnen de faculteit Scheikundige Technologie aan de universiteit van Eindhoven. Ze kunnen gebruik maken van geavanceerde apparatuur onder begeleiding van een oudejaarsstudent.

Een unieke kans om hun kennis van chemie uit te breiden en te verdiepen!

Mosa-RT wint Vlaamse houtproef Limburg 2019 voor vierde jaar op rij

Onze leerlingen hebben in de Vlaamse Houtproef voor Limburg een schitterend resultaat neergezet: ze wonnen immers voor het vierde jaar op rij en in evenveel deelnames deze moeilijke proef, waarin op één dag een bijzettafeltje individueel moet gerealiseerd worden.

De Vlaamse Houtproef is een initiatief van de Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers om de opleiding en het beroep van houtbewerker bekend te maken en jonge mensen te overtuigen om zich verder te verdiepen in het vak. Immers, omdat het aantal houtbedrijven in Vlaanderen blijft stijgen terwijl het aantal leerlingen in de houtopleidingen daalt, dreigt op termijn een tekort aan arbeidskrachten. Volgens de houtsector hebben leerlingen die nu voor een houtopleiding kiezen, gegarandeerd werk.

Limburg 'STEM't af' Deel 2

Voor de Human Interface Mate werken onze leerlingen, Jan Ceyssens en Xavier Scholsmacher, samen met Arkite NV, P&V Panel en Bewel. Deze leerlingen van 6 Industriële wetenschappen bouwen voor hun Geïntegreerde proef een virtuele assistent. Dit systeem wordt vooral ingezet om operatoren in de maakindustrie te begeleiden.

Benieuwd naar het resultaat? Op 24 mei worden de resultaten van het leerproces voorgesteld in het kader van 'Limburg STEM't af!' in de T2-campus.

 

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65