Campus Olé

Beste oud-leerling van campus Mosa-RT in Maaseik (afstudeerjaren 2016-2017, 2017-2018 en 2018-2019)

Je bent nu één, twee of drie jaren bij ons weg, en we hopen dat je nog steeds een beetje emotioneel wordt wanneer je terugdenkt aan die fijne tijd op de middelbare school in Maaseik. We hopen ook dat je sindsdien een mooi parcours hebt afgelegd in het hoger onderwijs of op de arbeidsmarkt. We willen jou graag de kans geven om je oud-klas- en jaargenoten terug te zien op een reünie die wij organiseren op vrijdagavond 14 februari 2020. Deze avond staat niet alleen in het teken van de nostalgie, we willen jullie ook vragen om een begeleidende rol te spelen voor onze huidige lichting zesdejaars. Zij staan immers op het punt om een studiekeuze te maken voor het hoger onderwijs, en ze geven daarbij aan dat ze graag de ervaringen van hun voorgangers zouden leren kennen.

7 Auto-elektriciteit legt examen af

De leerlingen van het 7de specialisatiejaar Auto-elektriciteit hebben een tweedaagse opleiding gevolgd om het HEV2-certificaat te behalen. HEV staat voor Hoogvoltage Elektrische Voertuigen. Dit hebben onze leerlingen nodig om in de toekomst te mogen werken aan elektrische en hybride wagens.

En zo een opleiding is niet niks: twee dagen theorie volgen en studeren, daarna volgt een theoretisch examen met als afsluiting een praktische proef. Via een wedstrijd op het autosalon heeft de school twee elektrische auto’s gewonnen waaraan onze leerlingen, na het behalen van het certificaat, mee kunnen werken.

Oefenfirma Aviva van 7 Kantoor wint prijs van de Mystery Shopper

De PXL organiseert jaarlijks de Virobeurs voor virtuele oefenfirma’s in Hasselt. Onze leerlingen van 6 Handel (Glambition & Promogifz) en 7 Kantoor (Beauty 7 en Aviva) leren er onderhandelen en in team samenwerken.

De leerlingen van Aviva hebben op deze beurs de prijs van de Mystery Shopper weggekaapt. De professionele verkoopkunsten van het Aviva-team en de marketing van hun product konden de juryleden meteen overtuigen! We weten dus wel zeker dat de leerlingen hun taken correct uitvoeren en competenties en attitudes ontwikkelen die zij in het echte ‘werkleven’ nodig hebben. Proficiat aan alle leerlingen en hun begeleidende leerkrachten!

Leerlingen installeren weerstation

Onze school is door UGent geselecteerd om op Herenlaak een weerstation te installeren. Dit station zal onderzoeken wat de kenmerken zijn van het microklimaat aan de oevers van de Maas. De installatie vond vrijdagmiddag 22 november plaats, onder toeziend oog van burgemeester Johan Tollenaere van de Stad Maaseik.

De leerlingen van 6 Industriële wetenschappen hebben het weerstation in elkaar gezet en geplaatst. Zij gaan voor hun Geïntegreerde Proef ook aan de slag met de meetresultaten.

 

Creatieve sollicitaties!

De leerlingen van het derde jaar Economie, humane wetenschappen, Latijn en wetenschappen solliciteren zo creatief mogelijk in het kader van de uitwisseling Frans. De twee winnende klassen mogen een dagje op bezoek bij hun Brusselse collega's. Dhr. Giuliani en Deprez zagen en proefden dat het goed was. Vanaf nu wordt er hard gewerkt aan presentaties voor de Brusselse school.

Hoe light is light?

Gezonde voeding, de voedingsindustrie speelt hier de laatste jaren duidelijk op in. Reeds verschillende jaren zijn er lightproducten op de markt. Een ‘gezondere’ en ‘magerdere’ variant van het gewone product. Maar is het echt wel zo gezond en mager als de verpakking beweert? Dit fenomeen hebben de leerlingen van 5STW onderzocht tijdens de integrale opdracht “Hoe light is light!”.
De leerkrachten hebben de leerlingen gecoacht en begeleid tijdens het proces in de vorm van co-teaching. Elke leerkracht stuurde de leerlingen bij vanuit zijn specifieke vakbekwaamheid: voeding, expressie, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen.
Eerst werd er een onderzoek gevoerd om een antwoord te krijgen op de vraag: ‘Hoe light is light?’. Dit onderzoek bestond o.a. uit een literatuurstudie, bekijken van documentaires, blind proeven van verschillende voedingsmiddelen en de voedingswaarde van de bijhorende verpakking vergelijken.

Succesvol partneroverleg!

Donderdag 10 oktober organiseerde Mosa-IC, een onderdeel van Mosa-RT, hun jaarlijks partneroverleg. Met dit overleg zet de school in op doorgedreven samenwerkingsverbanden met bedrijven, organisaties, hogescholen en universiteiten om zo hun leerlingen de kans te geven om door projectmatig werken competenties te verwerven in een uitdagende en vernieuwende context.
Hiermee overstijgen we de klassieke kerntaak ‘leerplanrealisatie’ om zo onze leerlingen meer ‘leergoesting” te doen krijgen. Dit jaar waren er ruim 60 deelnemers ingeschreven, het resultaat was naast vruchtbare gesprekken ook het effectief opzetten van concrete projecten.

Opening Joekelbos

Op 6 oktober was de opening van het Joekelbos, het grootste Vlaamse allround speelbos in Opglabbeek. Met de leerlingen van het zevende specialisatiejaar Bijzondere schrijnwerkconstructies realiseerden we langs het 2 km lange traject enkele leuke rustplekken.
Zo is er een heuse arena waar een buitenklas kan doorgaan. Maar onze leerlingen zorgden ook voor enkele picknickplaatsen met banken en tafels, schuilhutten en zelfs voor een bos-WC.

 

Roel Beckers Talk

Op 17 oktober om 19.00 u geeft Roel Beckers in zaal-R een interactieve getuigenis en talk rond o.a. respect, pesten, social media, sexting en gameverslaving. De week vooraf geeft hij aan leerlingen van de eerste graad workshops hierover. Alle ouders van onze hele scholengemeenschap zijn welkom op deze avond.

INNOVATIEDAG ENERGIE: Energy of tomorrow / Smart buildings

Energy of tomorrow / Smart buildings

Op dinsdag 19 november 2019 organiseert Mosa-IC een INNOVATIEDAG rond energie. Het thema is Energy of tomorrow / Smart buildings.
Je kan deelnemen tijdens een namiddag- of avondsessie. het programma blijft voor beide momenten identiek.

Locatie: The Box - Weertersteenweg 135a, 3680 Maaseik
Dit evenement is gratis.

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65

                 

Comments