Vlinders

Onlangs is de website www.vlinder.ugent.be opgefrist. Er is onder andere een overzicht gemaakt van al de berichten die in de media verschenen over de Vlinder weerstations. Daarnaast waren er ook wat vragen binnengekomen om een figuur te voorzien met daarop de realtime data per locatie. Op deze manier kan dat op een website van school, gemeente, bedrijf,... geplaatst worden. Er is nu voor elke locatie zo'n overzichtsfiguur gemaakt.

Je vindt deze op volgende locatie: http://www.vlinder.ugent.be/Metingen.html.
Je kan jouw station kiezen en de link gebruiken om ernaar te verwijzen vanop andere websites.

Reanimatieproject met UCLL

 Op dinsdag 14 januari vond op Mosa-Rt het grote ‘reanimatieproject’ in samenwerking met de UCLL plaats. Zo'n 30 studenten van de opleiding bachelor Verpleegkunde campus LiZa gaven, onder begeleiding van hun docenten, les aan meer dan 200 vijfdejaars van Mosa-RT.

De focus dit jaar lag op eerste hulp bij uitgaan (wat doen bij alcoholintoxicatie, drugs, gehoorstoornis, geweld …) en CPR (cardiopulmonale resuscitatie). Het werd een zeer leerrijke dag voor de leerlingen én een mooi voorbeeld hoe Mosa-RT samenwerkt met het hoger onderwijs.

CREA 2020 Around the world

CREA vertrekt donderdag 23 januari om 19.30 u. en vrijdag 24 januari om 20.00 u. op wereldreis. Wil jij zeker zijn van een plek op ons vliegtuig zodat je de spetterende show van dichtbij kunt meemaken? Koop dan nog vlug je boarding pass op het leerlingensecretariaat. 

Techniek in Werking Zaterdag 11 januari 2020

Op zaterdag 11 januari gaat onze Techniek in Werking door. Ben je geïnteresseerd in een opleiding Techniek en wil je alvast een kijkje komen nemen?  

Dan ben je welkom tussen 9 en 12 uur.

Campus Olé

Beste oud-leerling van campus Mosa-RT in Maaseik (afstudeerjaren 2016-2017, 2017-2018 en 2018-2019)

Je bent nu één, twee of drie jaren bij ons weg, en we hopen dat je nog steeds een beetje emotioneel wordt wanneer je terugdenkt aan die fijne tijd op de middelbare school in Maaseik. We hopen ook dat je sindsdien een mooi parcours hebt afgelegd in het hoger onderwijs of op de arbeidsmarkt. We willen jou graag de kans geven om je oud-klas- en jaargenoten terug te zien op een reünie die wij organiseren op vrijdagavond 14 februari 2020. Deze avond staat niet alleen in het teken van de nostalgie, we willen jullie ook vragen om een begeleidende rol te spelen voor onze huidige lichting zesdejaars. Zij staan immers op het punt om een studiekeuze te maken voor het hoger onderwijs, en ze geven daarbij aan dat ze graag de ervaringen van hun voorgangers zouden leren kennen.

7 Auto-elektriciteit legt examen af

De leerlingen van het 7de specialisatiejaar Auto-elektriciteit hebben een tweedaagse opleiding gevolgd om het HEV2-certificaat te behalen. HEV staat voor Hoogvoltage Elektrische Voertuigen. Dit hebben onze leerlingen nodig om in de toekomst te mogen werken aan elektrische en hybride wagens.

En zo een opleiding is niet niks: twee dagen theorie volgen en studeren, daarna volgt een theoretisch examen met als afsluiting een praktische proef. Via een wedstrijd op het autosalon heeft de school twee elektrische auto’s gewonnen waaraan onze leerlingen, na het behalen van het certificaat, mee kunnen werken.

Oefenfirma Aviva van 7 Kantoor wint prijs van de Mystery Shopper

De PXL organiseert jaarlijks de Virobeurs voor virtuele oefenfirma’s in Hasselt. Onze leerlingen van 6 Handel (Glambition & Promogifz) en 7 Kantoor (Beauty 7 en Aviva) leren er onderhandelen en in team samenwerken.

De leerlingen van Aviva hebben op deze beurs de prijs van de Mystery Shopper weggekaapt. De professionele verkoopkunsten van het Aviva-team en de marketing van hun product konden de juryleden meteen overtuigen! We weten dus wel zeker dat de leerlingen hun taken correct uitvoeren en competenties en attitudes ontwikkelen die zij in het echte ‘werkleven’ nodig hebben. Proficiat aan alle leerlingen en hun begeleidende leerkrachten!

Leerlingen installeren weerstation

Onze school is door UGent geselecteerd om op Herenlaak een weerstation te installeren. Dit station zal onderzoeken wat de kenmerken zijn van het microklimaat aan de oevers van de Maas. De installatie vond vrijdagmiddag 22 november plaats, onder toeziend oog van burgemeester Johan Tollenaere van de Stad Maaseik.

De leerlingen van 6 Industriële wetenschappen hebben het weerstation in elkaar gezet en geplaatst. Zij gaan voor hun Geïntegreerde Proef ook aan de slag met de meetresultaten.

 

Creatieve sollicitaties!

De leerlingen van het derde jaar Economie, humane wetenschappen, Latijn en wetenschappen solliciteren zo creatief mogelijk in het kader van de uitwisseling Frans. De twee winnende klassen mogen een dagje op bezoek bij hun Brusselse collega's. Dhr. Giuliani en Deprez zagen en proefden dat het goed was. Vanaf nu wordt er hard gewerkt aan presentaties voor de Brusselse school.

Hoe light is light?

Gezonde voeding, de voedingsindustrie speelt hier de laatste jaren duidelijk op in. Reeds verschillende jaren zijn er lightproducten op de markt. Een ‘gezondere’ en ‘magerdere’ variant van het gewone product. Maar is het echt wel zo gezond en mager als de verpakking beweert? Dit fenomeen hebben de leerlingen van 5STW onderzocht tijdens de integrale opdracht “Hoe light is light!”.
De leerkrachten hebben de leerlingen gecoacht en begeleid tijdens het proces in de vorm van co-teaching. Elke leerkracht stuurde de leerlingen bij vanuit zijn specifieke vakbekwaamheid: voeding, expressie, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen.
Eerst werd er een onderzoek gevoerd om een antwoord te krijgen op de vraag: ‘Hoe light is light?’. Dit onderzoek bestond o.a. uit een literatuurstudie, bekijken van documentaires, blind proeven van verschillende voedingsmiddelen en de voedingswaarde van de bijhorende verpakking vergelijken.

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65

Centrum Leren en werken +32 89 56 81 86

 

                         

Comments