Inschrijven

Inschrijven voor de eerste graad (1ste en 2de jaar):

Maandag 1 juli tot en met woensdag 10 juli en van vrijdag 16 augustus (vestiging Neeroeteren vanaf 19 augustus) tot en met vrijdag 30 augustus
van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.30 u tot 16.30 u

Inschrijven voor de bovenbouw ( 3de - 6de/7de jaar):

Maandag 1 juli tot en met woensdag 10 juli en van vrijdag 16 augustus tot en met vrijdag 30 augustus
van 8.30 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 16.30 u

 

Limburg Stem't af! Leerlingen 6 Industriële wetenschappen presenteren eindwerken

En daarvoor kozen ze een prestigieus moment met het slotevenement van ‘Limburg STEM’t af’ op de T2-campus in Genk. ‘Limburg STEM’t af!’ is een driejarig project voor onderwijs en bedrijfsleven. De duurzame ambitie is om voor Limburgse techtalenten nieuwe werkvormen te creëren. Die moeten dan weer leiden tot een vlotte aansluiting naar de arbeidsmarkt. Hier werden ook de twee eindwerken van onze leerlingen van 6 Industriële wetenschappen gepresenteerd: daar hadden ze in samenwerking met het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) in Limburg een heel jaar hard aan gewerkt. Bij het eerste eindwerk ging het over een pitch project ‘Het betaalbare water’ of hoe je een heerlijk warm bad krijgt zonder een al te hoge energierekening. Met Foucaultstromen warm je immers water op een budgetvriendelijke manier op. Pitch project ‘HIM’ is als een virtuele engelbewaarder die operatoren in een beschermde werkplaats eerder ondersteunt dan controleert. Zijn gamificatie-omgeving stimuleert mensen en verhoogt ook nog eens het werkplezier!

Nieuw! Lichamelijke opvoeding en sport

Op 1 september 2019 starten we met een nieuwe richting in het derde jaar: Lichamelijke opvoeding en sport. 
Meer info vind je hier:

LO_en_sport.pdf

 

Geselecteerd voor de VWO-werkweek aan TU Eindhoven!

Amber Brouns, Joliana Milad en Flore Tiesen van 5 Wetenschappen-wiskunde mogen deelnemen aan de VWO-werkweek. VWO staat voor Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs. Van 26 tot 29 augustus werken ze aan projecten gericht op fotonische kristallen en de synthese van vloeibare kristallen binnen de faculteit Scheikundige Technologie aan de universiteit van Eindhoven. Ze kunnen gebruik maken van geavanceerde apparatuur onder begeleiding van een oudejaarsstudent.

Een unieke kans om hun kennis van chemie uit te breiden en te verdiepen!

Mosa-RT wint Vlaamse houtproef Limburg 2019 voor vierde jaar op rij

Onze leerlingen hebben in de Vlaamse Houtproef voor Limburg een schitterend resultaat neergezet: ze wonnen immers voor het vierde jaar op rij en in evenveel deelnames deze moeilijke proef, waarin op één dag een bijzettafeltje individueel moet gerealiseerd worden.

De Vlaamse Houtproef is een initiatief van de Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers om de opleiding en het beroep van houtbewerker bekend te maken en jonge mensen te overtuigen om zich verder te verdiepen in het vak. Immers, omdat het aantal houtbedrijven in Vlaanderen blijft stijgen terwijl het aantal leerlingen in de houtopleidingen daalt, dreigt op termijn een tekort aan arbeidskrachten. Volgens de houtsector hebben leerlingen die nu voor een houtopleiding kiezen, gegarandeerd werk.

Limburg 'STEM't af' Deel 2

Voor de Human Interface Mate werken onze leerlingen, Jan Ceyssens en Xavier Scholsmacher, samen met Arkite NV, P&V Panel en Bewel. Deze leerlingen van 6 Industriële wetenschappen bouwen voor hun Geïntegreerde proef een virtuele assistent. Dit systeem wordt vooral ingezet om operatoren in de maakindustrie te begeleiden.

Benieuwd naar het resultaat? Op 24 mei worden de resultaten van het leerproces voorgesteld in het kader van 'Limburg STEM't af!' in de T2-campus.

 

Limburg STEM't af

Drie leerlingen van 6IW (Martens Daan, Schreurs Rob en Wouters Kevin) hebben voor hun GIP  een project uitgewerkt samen met partners VITO, EnergyVille en de PXL. Om water op te warmen willen ze het principe van Foucaultstromen toepassen. Wanneer je een veranderend magnetisch veld in de buurt van een metaalmassa brengt, wordt hierin warmte opgewekt. Ze hebben met een zelfgebouwd prototype van 10 liter onderzocht hoe men de warmteopbrengst kan maximalisren. Voor dit project werken ze samen met een oud-leerling van IW, Stan Segers, die nu in zijn laatste jaar zit in de PXL.

 

Projectwerk in 4TW en 4IW

Op vrijdag 15 maart hebben de leerlingen van 4IW en 4TW weer samen kunnen werken aan hun projectwerk.

Door het delen van hun inzichten zijn de projecten zoals waterzuivering, iMUSICA, de onewheel, windkracht en zonnepanelen tot een hoger niveau gekomen.

Alle gegevens van de proeven en de uitgebreide technische info worden nu verwerkt tot een lijvig verslag.

Print-vriendelijke versiePDF versie
Inhoud syndiceren

Campus  Mosa-RT  +32 89 56 30 59 
info [at] mosa-rt [dot] be

Eerstegraadsschool
Kinrooi                 +32 89 70 25 43

Maaseik               +32 89 56 32 32

Neeroeteren         +32 89 86 46 65

                 

Comments