Aanvraag stage

Je kiest ervoor om leraar te worden: bij je opleiding willen wij helpen waar dat kan. Hou er echter rekening mee dat we slechts een beperkt aantal studenten per jaar per vak kunnen plaatsen. Dus, hoe vroeger en preciezer je je stage aanvraagt, hoe groter de kans dat we jou een stageplaats kunnen bezorgen in onze scholengemeenschap. 

Eerste graad: 
Het studieaanbod van de eerstegraadsschool is identiek voor onze drie vestigingen van de eerste graad. 
Tweede en derde graad
Wil je stagelopen in de belangstellingsgebieden op de campus Mosa-RT? Wij verwerken je aanvraag en antwoorden binnen vijf werkdagen. 

Wat je moet weten:

Als je aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je van ons een mail met de school waar je stage zult lopen, de gegevens van je stagementor en een uitnodiging om het stagecontract te ondertekenen. Je bent pas zeker van je stageplaats als dit contract getekend is! Indien wij niet op je aanvraag kunnen ingaan, krijg je van ons een e-mail met de reden.

Hou rekening met het volgende:

  • Katholiek secundair onderwijs Mosa-RT wil je helpen bij je eerste stappen in het leraarsvak. Toch kan het gebeuren dat we door het grote aantal aanvragen (voor een bepaald vak) met een stagestop moeten werken.
  • We aanvaarden geen stageaanvragen die rechtstreeks via de school of een vakleerkracht werden gemaakt.
  • Volg je een opleiding bij Qrios, dan kan je alleen stage lopen in een VE-vak: een vak waarvoor je een VEreist bekwaamheidsbewijs hebt (dat kan je voor jouw diploma hier nakijken).
  • Wanneer je het stagecontract ondertekent, bekijk je met de mentor van de stageschool de praktische afspraken.

Wanneer kun je een stage aanvragen?

  • Volg je het eerste jaar van de geïntegreerde lerarenopleiding (bachelor in het onderwijs), dan moet je je aanvraag uiterlijk één maand voor de eigenlijke stage indienen.
  • Ben je student in het tweede of derde jaar van de geïntegreerde lerarenopleiding, dan moet je dit voor 15 juli (voor het volgende schooljaar dus) doen.
  • Volg je een specifieke lerarenopleiding (Qrios, GPB, …), dan meld je je uiterlijk op 30 september aan voor een stage in het eerste semester en op 15 februari voor een stage in het tweede semester.

Stageaanvraag

Bekijk eerst ons studieaanbod

Vervolgens vul je het aanvraagformulier in.

Opgelet!
Pas als je akkoord gaat met ons privacybeleid (de door jou ingevulde gegevens worden intern gedurende 1 schooljaar (2021-2022) bewaard en gebruikt) kan je jouw gegevens invullen.

 

Lees hier de Privacyverklaring stagiair!

Stagevademecum

Meer informatie over stage in onze scholengemeenschap vind je terug in onze brochure.

Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool (1ste-2de jaar)
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT (vanaf 3de jaar)
 +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

CLW / Duaal Leren +32 89 56 81 86

 

                         

Comments