skireis eerste graad 2018

Beroependag

Deze projectdag werd georganiseerd voor de leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar van Maaseik i.f.v. hun studiekeuze..  De jongens en meisjes trokken met de fiets van het ene bedrijf naar het andere: een bezoek aan een rusthuis, een metaalverwerkend bedrijf, een feestzaal, brandweer, een dakwerker, een logistiek bedrijf…

Een heerlijke samenwerking tussen de school en plaatselijke bedrijven. Tijdens de middagpauze samen een frietje smullen maakt deze dag helemaal compleet.

STEM-academie

De scholengemeenschap krijgt een nieuwe naam op 1 januari 2018

Eindelijk is hij er, de nieuwe naam van Katholieke Scholengemeenschap Harlindis en Relindis Maaseik-Kinrooi. Sinds februari hebben alle personeelsleden, de leerlingen en zelfs hun ouders gebrainstormd, gedebatteerd en gestemd voor een nieuwe naam die symboliseert waar onze scholengemeenschap voor staat. Vanaf 1 januari 2018 gaat onze scholengemeenschap dus met een nieuwe naam door het leven. Benieuwd? Bekijk dan zeker dit filmpje dat enkele leerlingen van het 5de jaar Humane wetenschappen hebben gemaakt. De leerlingen nemen op gepaste wijze afscheid van Harlindis en Relindis, en aan het einde onthullen de Maaslandse heiligen onze nieuwe naam.

Dorpsrestaurant Molenbeersel

Gepubliceerd 10 maart 2017

Lipdub: Can't Stop The Feeling EGS Maaseik

De eerstegraad scholen van de Katholieke Scholengemeenschap Harlindis en Relindis hebben in het kader van hun b-project samen een lipdub opgenomen. In totaal namen ongeveer 80 leerlingen deel aan de activiteit. De lipdub werd ingeoefend op 1 lesuur tijd.

Gepubliceerd op 20 dec. 2016

Vrij internaat Maaseik

Een dag op het VRIJ INTERNAAT MAASEIK-KINROOI door de ogen van een intern.

Ons motto is: JIJ. IK. SAMEN!

Gepubliceerd op 9 okt. 2015

Pedagogische studiedag

De leraar maakt het verschil

De pedagogische studiedag voor leerkrachten stond dit schooljaar in het teken van ‘De leraar maakt het verschil.’ Als introductie vroegen we aan een aantal leerlingen wat zij verstaan onder een goede leraar, hoe een goede les er volgens hen moet uitzien en wanneer ze in een les het meest leren. Hun antwoorden waren verrassend.

Gepubliceerd: 9 november 2015

Voorstelling Scholengemeenschap

Op de Contactnamiddag 2015 werd deze film getoond aan de partners van de scholengemeenschap.
 
Gepubliceerd: 11 mei 2015

Leerlingen over hun toekomst

Tijdens de Contactdag 2015 werd deze video vertoond. Aan het woord zijn enkele van onze leerlingen van de diverse belangstellingsgebieden.
 
Gepubliceerd: 11 mei 2015

Minister Bourgeois toetst nieuw onderwijsakkoord in Maaseik

Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois bracht vanmorgen een bezoek aan de middelbare school Harlindis en Relindis in Maaseik. Dat deed hij omdat hij naar eigen zeggen benieuwd was hoe de Limburgse school het nieuwe onderwijsakkoord toepast. Bourgeois was onder de indruk. 

Beelden en Rechten: TV LIMBURG
Gepubliceerd op 16 jan. 2014

Panorama: schoolvoorbeelden van hervorming

Een diepgaande hervorming van het secundair onderzwijs dringt zich op. De krachtlijnen zijn al vier jaar geleden uitgezet, nu moet de politiek over de brug komen. Panorama loopt op de politiek vooruit, en gaat op bezoek bij drie scholen die nu al die krachtlijnen toepassen.

Klik hier om de uitzending te bekijken!

PANORAMA do 07/03/2013
Print-vriendelijke versiePDF versie

Eerstegraadsschool (1ste-2de jaar)
  Kinrooi                +32 89 70 25 43
  Maaseik               +32 89 56 32 32
  Neeroeteren         +32 89 86 46 65

 

Campus  Mosa-RT (vanaf 3de jaar)
 +32 89 56 30 59 
   A
lgemeen: 
info [at] mosa-rt [dot] be
    info [at] mosa-rt [dot] be (F)inancieel: boekhouding [at] mosa-rt [dot] be

 

CLW / Duaal Leren +32 89 56 81 86

 

                         

Comments