Techniek en wetenschapsacademie Workshop

Psst... ben je tussen de 8 en 14 jaar? Kan je je vrij maken op een woensdagnamiddag? Altijd al willen weten hoe ze een moord oplossen, 3D-objecten maken, hoe je muziek kan horen zonder je oren, enzovoort. Dan willen wij je graag ontmoeten tijdens onze workshops van de Techniek- en Wetenschapsacademie! Tijdens deze workshops maak je kennis met allerhande manieren om dingen "uit te vinden", te "ontwerpen" en te "maken". Klinkt toch leuk hé! 

De Techniek- en Wetenschapsacademie wordt op meerdere locaties aangebonden waaronder op de Campus Mosa-RT in Maaseik.
De workshops in Maaseik bestaan uit 1 of 2 sessies, telkens van 13.30 uur tot 15.30 uur. De kostprijs is afhankelijk van het te gebruiken materiaal, de duur van de workshop, etc. hierbij letten we er altijd op dat ze betaalbaar zijn. 
Je vindt de Campus Mosa-RT op de Weertersteenweg 135A  te Maaseik.

Alvast tot binnenkort!

Wat staat er op de planning op de campus Mosa-RT?

Escaperoom
Er is een leerkracht gek geworden... Leerlingen hebben bewijs verzameld maar zijn dit vergeten in het kantoor van de leerkracht... Kan jij ons helpen om het bewijs te verzamelen uit het kantoor? Puzzel je graag of los je graag problemen op dan is deze workshop iets voor jou. Ga op zoek naar het bewijsmateriaal door puzzels op te lossen, dozen te openen en geheime ruimtes te ontdekken. Je leert ook hoe je je eigen geheime box kan maken.

Woensdag 21 februari - afgesloten
Woensdag 14 maart - afgesloten
Woensdag 16 mei - klik hier om in te schrijven

Google Sketch-Up en 3D-printen
In 2 sessies ben je in staat om je eigen sleutelhanger in 3D te printen.  In de eerste sessie leer je werken met GOOGLE SKETCHUP door het maken van eenvoudige basisoefeningen.  In de tweede sessie mag je zelf je eigen sleutelhanger ontwerpen met de aangeleerde technieken van sessie 1.  Uiteraard mag je jouw eigen creatie  printen op de 3D-printer. Wil je ook thuis oefenen? Klik hier voor Google SketchUp.

Woensdag 28 februari en 7 maart - afgesloten

Chemie of Magie
Als een echte wetenschapper ga je de magische effecten van chemie ontdekken in een echt laboratorium. Spectaculaire kleurveranderingen, massale gasontwikkelingen, explosies ... alles kan! Kortom, een workshop met een wauw-effect dat je nooit zal vergeten!

Woensdag 28 februari en 7 maart - afgesloten

Laser je eigen graveerpuzzel 
Met behulp van een laser-graveermachine kan je jouw eigen puzzel maken. Je kan een makkelijke puzzel of zelfs een hele moeilijke puzzel maken. Een puzzel van je eigen foto of favoriete sportclub kan ook. Zelfs een eigen ontwerp gemaakt in sketch-up.
Om deze workshop te kunnen volgen is een basiskennis van sketch-up vereist. Heb je de workshop 3D-printen met sketch-up gevolgd? Dan ben je meer dan welkom. Tijdens de eerste sessie maak je het ontwerp van de puzzel. Wil je graag een puzzel van een foto maken, breng dan een (inkt)geprinte foto op gewoon papier mee (maximale afmeting: 135 x 90 mm)

Woensdag 23 mei en 30 mei - klik hier om in te schrijven

Tandentelefoon
We horen geluiden overal rondom ons met onze oren maar hoe werkt dat horen nu precies? En zou je misschien ook kunnen horen met iets anders dan je oren? Bouw tijdens deze workshop je eigen tandentelefoon en kom alles te weten over geluiden en de werking van je oren.

Woensdag 23 mei en 30 mei klik hier voor meer info & inschrijven

 

Volgen jullie onze facebookpagina al? Zeker doen, zo blijf je altijd op de hoogte! https://www.facebook.com/TWAMaaseik/ 
Liever een algemeen aanbod? http://techniekenwetenschapsacademie.be

Print-vriendelijke versiePDF versie