Techniek en wetenschapsacademie Workshop

Psst... ben je tussen de 8 en 14 jaar? Kan je je vrij maken op een woensdagnamiddag? Altijd al willen weten hoe ze een moord oplossen, 3D-objecten maken, hoe je muziek kan horen zonder je oren, enzovoort. Dan willen wij je graag ontmoeten tijdens onze workshops van de Techniek- en Wetenschapsacademie! Tijdens deze workshops maak je kennis met allerhande manieren om dingen "uit te vinden", te "ontwerpen" en te "maken". Klinkt toch leuk hé! 

De Techniek- en Wetenschapsacademie wordt op meerdere locaties aangebonden waaronder op de Campus Mosa-RT in Maaseik.
De workshops in Maaseik bestaan uit 1 of 2 sessies, telkens van 13.30 uur tot 15.30 uur. De kostprijs is afhankelijk van het te gebruiken materiaal, de duur van de workshop, etc. hierbij letten we er altijd op dat ze betaalbaar zijn. 
Je vindt de Campus Mosa-RT op de Weertersteenweg 135A  te Maaseik.

Alvast tot binnenkort!

Wat staat er op de planning op de campus Mosa-RT?

Escaperoom
Er is een leerkracht gek geworden... Leerlingen hebben bewijs verzameld maar zijn dit vergeten in het kantoor van de leerkracht... Kan jij ons helpen om het bewijs te verzamelen uit het kantoor? Puzzel je graag of los je graag problemen op dan is deze workshop iets voor jou. Ga op zoek naar het bewijsmateriaal door puzzels op te lossen, dozen te openen en geheime ruimtes te ontdekken. Je leert ook hoe je je eigen geheime box kan maken.

Woensdag26 september - AFGESLOTEN
Woensdag 14 november - klik hier om in te schrijven
Woensdag 28 november - klik hier om in te schrijven

Google Sketch-Up en 3D-printen
In 2 sessies ben je in staat om je eigen sleutelhanger in 3D te printen.  In de eerste sessie leer je werken met GOOGLE SKETCHUP door het maken van eenvoudige basisoefeningen.  In de tweede sessie mag je zelf je eigen sleutelhanger ontwerpen met de aangeleerde technieken van sessie 1.  Uiteraard mag je jouw eigen creatie  printen op de 3D-printer. Wil je ook thuis oefenen? Klik hier voor Google SketchUp.

Woensdag 3 en 10 oktober - AFGESLOTEN

Tandentelefoon

We horen geluiden overal rondom ons met onze oren maar hoe werkt dat horen nu precies? En zou je misschien ook kunnen horen met iets anders dan je oren? Bouw tijdens deze workshop je eigen tandentelefoon en kom alles te weten over geluiden en de werking van je oren.

Woensdag 3 en 10 oktober - AFGESLOTEN

Smart-Microscoop

Bouw tijden 2 sessies je eigen Smart-microscoop. Gebruik je smartphone om zelfs het allerkleinste zichtbaar te maken. Je leert werken met een echte microscoop en hoe deze in elkaar zit. Daarna ga je proberren je eigen microscoop te bouwen die je met de camera van je smartphone kan bedienen. Je maakt cellen zichtbaar, kan zien waaruit papier bestaat, hoe een pantoffeldiertje eruit ziet en veel meer.
Dit draagbaar model kan je overal gebruiken en wordt in elkaar gestoken met eenvoudige materialen!

Woensdag 14 en 21 november klik hier om in te schrijven

Volgen jullie onze facebookpagina al? Zeker doen, zo blijf je altijd op de hoogte! https://www.facebook.com/TWAMaaseik/ 
Liever een algemeen aanbod? http://techniekenwetenschapsacademie.be

Meer info?
Stuur een mail naar twa [at] ucll [dot] be.

Print-vriendelijke versiePDF versie

     

Comments